miercuri, noiembrie 30

Germania a aflat după câte zile nu mai împrăştie coronavirusul un om infectat

0
2253

Când se va scrie istoria acestui război împotriva coronavirusului, se va putea spune că a fost Germania locul unde a avut loc prima incursiune a acestui inamic invizibil pe teritoriul european. Totul a început odată cu sosirea unui angajat chinez al companiei de piese auto Webasto. Cu domiciliul în Shanghai și după ce și-a vizitat părinții la Wuhan, acesta a participat ulterior la un curs de pregătire, în Bavaria, în perioada 19 – 22 ianuarie.

La revenirea în China, a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Pe 24 ianuarie, unul dintre angajații germani cu care a coincis la reuniune, în vârstă de 33 de ani, a prezentat o durere în gât, frisoane și mialgie. Autoritățile sanitare bavareze au testat tot personalul german și contactele lor și au închis compania. Alţi trei pozitivi au apărut în rândul angajaților, încă fără simptome, și alţi câţiva printre rudele lor, blocând răspândirea coronavirusului.

Primul grup de populație expus coronavirusului servește acum pentru a stabili modele de contagiune și recuperare. Un studiu realizat pe aceste persoane de către clinicile Charité din Berlin și Schwabing din Munchen, în colaborare cu Institutul German de Microbiologie al Armatei, a confirmat, de exemplu, că în primele zile de infecție cu virusul Covid-19, acesta este concentrat doar în nas și gură.

Aceste echipe de cercetare dezvăluie acum că pacientul nu mai este contagios atunci când probele extrase din zona nazofaringiană și din fluidele expulzate la tuse prezintă mai puțin de 100.000 de copii ale genomului coronavirus. În cele mai multe cazuri, încărcătura virală în faringe a scăzut semnificativ după prima săptămână de boală. În plămân, puțin mai târziu.

Roman Wölfel (alăturat), directorul Institutului German de Microbiologie al Armatei, a explicatla opt zile de la prezentarea primelor simptome, experții nu au mai reușit să izoleze particule infecțioase la pacienți, în ciuda detectării copiilor genomului coronavirus din faringe și plămân.

„Încărcarea virală ridicată în faringe imediat după primele simptome sugerează că pacienții cu Covid-19 sunt foarte curând infecțioși, chiar înainte de a-și da seama că sunt bolnavi”. El subliniază, de asemenea, că „aceasta ne oferă informații foarte valoroase atunci când decidem când un pacient poate fi externat, decizie pe care echipele medicale o iau sub mare presiune”.

Rezultatele studiului, publicate în revista „Nature”, estimează că pacienții infectați pot fi eliberaţi şi lăsaţi să plece din carantină acasă dacă, la zece zile de la îmbolnăvire, au mai puțin de 100.000 de exemplare ale genomului virusului expulzat la tuse.

„Coronavirusul se poate multiplica în faringe fără a ajunge la plămâni și, prin urmare, este foarte ușor transmisibil„, explică Christian Drosten, directorul Institutului de Virologie Charité, citat de ABC.

Pe de altă parte, când serurile de sânge au fost analizate pentru anticorpi împotriva SARS-CoV-2, jumătate din grupul studiat timp de 28 de zile de la apariția primelor simptome a dezvoltat anticorpi împotriva virusului până în a șaptea zi; două săptămâni mai târziu, toți pacienții au produs anticorpi. Odată cu producerea de anticorpi, sarcina virală a fost, de asemenea, redusă lent.

Leave a reply