sâmbătă, iunie 15

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne: „Nu pot să dau o dată pentru intrarea României în Schengen”

0
300

Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, a declarat miercuri la București că „nu pot să dau o dată pentru intrarea României în Schengen. Avem multe puncte comune între cele două țări pe care trebuie să le discutăm, mai ales când e vorba despre securitatea țărilor noastre”.

„Cifrele arată că am avut peste 110.000 de solicitanți de azi anul trecut, cel mai mare număr raportat la populație, deși nu avem granițe externe. Arată că sistemul nu funcționează. Iar Austria are controale la frontieră cu Germania. Nu lucrăm împotriva României, ci împreună cu România ca să reparăm sistemul”, a mai susținut Gerhard Karner.

Ministrul austriac de Interne a făcut aceste declarații la sosirea la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde urmează discuțiile oficiale cu ministrul Lucian Bode, scrie g4media.

  • Principalele declarații ale lui Gerhard Karner:
  1. Ne preocupă foare tare migrația ilegală, prinderea călăuzelor.
  2. Doar împreună cu poliția română am destructurat o grupare de traficanți de migranți, condusă de un cetățean român.
  3. Împreună să facem presiuni pe Comisia Europeană ca să ne ajute să avem frontiere externe mai sigure.
  4. Un alt punct important e proiectul pilot lansat de România cu Comisia Europeană.
  5. Repet mesajul, de ce nu am putut să votez pentru România la Consiliul JAI: pentru că avem un sistem care nu funcționează. Există controale și la granița Germaniei cu Austria, Franța face la fel cu Germania. Asta e dovada că sistemul nu funcționează, iar interesul nostru e să înceapă să funcționeze, cu frontiere externe funcționale. Suntem parteneri apropiați care lucrează împreună, am reușit primii pași, dar mai avem mult de lucru. Sunt multe controale interne care nu ar trebui să existe. Nu pot să vă ofer azi o dată, în primul rând vreau să obținem rezultate.
  6. Nu pot să vă vorbesc despre o dată, e sarcina Consiliului să stabilească agenda. Lucrăm pentru un sistem mai bun.
  7. Cifrele arată că am avut peste 110.000 de solicitanți de azi anul trecut, cel mai mare număr raportat la populație, deși nu avem granițe externe. Arată că sistemul nu funcționează. Iar Austria are controale la frontieră cu Germania. Nu lucrăm împotriva României, ci împreună cu România ca să reparăm sistemul.
  8. Azi voi discuta cu domnul ministru Bode.

Leave a reply