George Simion: Dosarele mele „penale” au fost clasate

0
288

George Simion a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Parchetul de pe lângă ÎCCJ a clasat dosarul în care era acuzat că ar fi condus fără permis şi a acuzat o „operaţiune de poliţie politică”.

„În cadrul hârtiilor care ne-au parvenit spune clar că la data de 30 septembrie nu aveam carnetul suspendat. Pe scurt, eu am fost la 3 noaptea dus cu forţa la Poliţia Rutieră, am fost reţinut o oră şi jumătate, am fost percheziţionat de trei ori, deşi nu comisesem nicio infracţiune, nicio ilegalitate. (…) Este a doua oară în ultimii doi ani când mi se fabrică dosar de către Poliţia Rutieră. Scopul nu e de a primi o condamnare, pentru că evident nu există temeiul legal pentru care să fiu condamnat, ci este ca imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită. Să fiu reţinut o oră şi jumătate, exact cât a fost nevoie ca autocarul să fie ridicat”, a afirmat George Simion, citat de News.ro.

George Simion a susținut că „este evident că ce s-a întâmplat în seara între 29 şi 30 septembrie este o operaţiune de poliţie politică”.

„Constat cu bucurie că magistratura nu a intrat în acest joc murdar”, a mai afirmat liderul AUR.

„Prin prisma faptului că a fost batjocorit statul de drept în România şi instituţii care ar trebui să reprezinte seriozitate, cer măsuri urgente”, a mai spus Simion, el precizând că „sunt mai multe instiutţii care au participat la abuzurile din acea noapte”.

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, afirmă că dosarul penal deschis pe numele său pentru că ar fi condus cu permisul suspendat a fost clasat.

„Bună dimineața! Vesti bune: Dosarele mele «penale» au fost clasate: conduceam mașina cu carnet valabil, scrie negru pe alb. Totul a fost orchestrat pentru a distruge protestul”, a scris George Simion, vineri dimineață, pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul lunii septembrie, Poliția i-a deschis un dosar penal lui George Simion, acuzat că ar fi condus cu permisul suspendat, potrivit unui comunicat al Poliției Române. El a fost surprins la volan noaptea, în Piața Victoriei, iar polițiștii l-au condus la o secție de poliție după ce au constatat că el avea permisul suspendat ca urmare a unui accident produs la Buzău în luna aprilie 2022, potrivit comunicatului citat.

Liderul partidului extremist AUR a produs un scandal în acea noapte, când i-a confruntat pe oamenii legii în Piața Victoriei.

Leave a reply