miercuri, septembrie 28

Generația Z din România: „Poate după un scenariu groaznic o să vină lumea verde la care visez”

0
64

Câțiva membri ai Generația Z împreună cu profesorul de psihologie și rectorul Universității Babeș-Bolyai Daniel David încearcă să descifreze pentru HotNews.ro care sunt efectele crizei pe care o trăim asupra tinerilor.

Europa trece printr-o criză energetică. O vedem peste tot mai nou. Ursula von der Leyen a anunțat planul UE pentru la iarnă. Simultan, unii fac glume și spun că a apărut o nouă doctrină: termo-marxismul. Alții, cum ar fi unii politicieni de la noi din țară, nu par atât de preocupați și ne îndeamnă să nu ne facem griji, ba chiar să ignorăm ce zic cei de la Bruxelles.

Totuși, ce părere au zoomerii despre asta? HotNews.ro a vorbit cu mai mulți tineri din generația Z (născuți între 1995 și 2010), care nu par a fi deloc indiferenți. Articolul acesta arată cum reușește să facă față unei perioade dificile generația care e deja în burn-out și ce impact poate avea în dezvoltarea lor că adulți.

Generația Z, la fel ca milenialii de dinainte ei, a început viața de adult în mijlocul unor crize de proporții. A trecut de o pandemie, ulterior a trebuit să asiste la începerea unui război la granița cu România și acum criza energetică.

Sunt mai tineri decât web 1.0, asta înseamnă că „au crescut însă cu o tehnologie în care mediul real și virtual fuzionează puternic, inclusiv cu aspecte de psihologie/biologie umană. Cu siguranță asta va genera o nouă revoluție industrială, care va ridica noi probleme, noi dorințe/așteptări, dar și noi soluții”, ne explică profesorul de psihologie și rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David.

„Generația Z crede în mai mare măsură decât celelalte generații că problemele sunt determinate de factorul uman”

Leave a reply