Gata, am făcut joncțiunea cu Radu! Acum e în Ecuador

1
625

În 2015, Radu și-a propus un proiect și mai ambițios, și anume să fie primul român care traversează cele două Americi pe bicicletă, din Alaska până în sudul Argentinei, pedalând prin toate țările nord, central și sud americane. Pe scurt, asta înseamnă peste 34,000 de km de pedalat (inițial proiectul includea doar 24.000 de km pe direcția nord-sud), 22 de țări (+1 teritoriu) (inițial proiectul cuprindea doar 14 țări) și multe dificultăți și obstacole. Mai mult, în cadrul aceleiași expediții Radu are în plan și două ascensiuni spectaculoase, pe cel mai înalt vârf vulcanic al Americii de Nord, vf. Orizaba (5636 m), respectiv pe cel mai înalt vârf vulcanic al Americii de Sud, vf. Oyos del Salado (6893 m).

Așa scrie chiar pe blogul personal al românului globetrotter. Și omul a plecat la drum. El chiar este un ADEVĂRAT călător prin lume! Pentru că a traversat practic planeta de la un cap la altul, și nu cu avionul. Acum cu bicicleta, dar a fost și cu autostopul (14,000 de km parcurși cu autostopul de la Paris la Teheran în Iran), a bătut și drumurile Scandinaviei, în semn de protest față de posibila confiscare a paradisului natural de la Roșia Montană de către banul toxic.

În aceste momente, se află prin Ecuador, în zona capitalei Quito. Acum o săptămână, a făcut puțin voluntariat printre copiii locului. Iată ce mesaj ne-a lăsat după această experiență:

Abia săptămâna viitoare îmi ajung amicii din țară, în compania cărora voi încerca să fac câteva ascensiuni mai serioase pe vârfuri vulcanice de +5.000 şi +6.000 de m din Ecuador. 
Până atunci, încerc să mă fac util, făcând voluntariat cu copii ecuadorieni, la o bibliotecă interactivă, unde citim, colorăm şi învățăm engleză. De fiecare dată când vine un voluntar nou, au şansa să câştige un bilet la filmul de vineri, asta dacă îi rețin numele, țara de unde este şi capitala țării respective. Au zis că “Bucarest” e un nume greu.

În urmă cu 13 ore, Radu a postat pe contul personal de Facebook următorul mesaj, alături de o fotografie în care ne arată ce ajutor de neprețuit a primit, via tot un român de omenie:

Băieții de la CROSSBIKE.RO m-au făcut om. Mi-au trimis în Ecuador, prin Cinghea Daniel, o pereche de cauciucuri Schwalbe Marathon, pe lângă alte consumabile, care ar trebui să-mi asigure tot ce mai am nevoie până la sfârşitul expediției mele prin Americi. Aşa continuă o frumoasă poveste de colaborare, începută acum 2 ani în urmă.

L-am cunoscut personal pe drumurile Spaniei, în documentarea mea pentru acest site. I-am scris atunci pe Facebook, pentru a-i vorbi de proiectul nostru, după care peripețiile m-au lovit și pe mine: mi-am pierdut laptopul personal, cu tot cu poze, filme, texte etc. I-am promis lui Radu că revin când voi fi mai zdravăn pe picioare. El a continuat să bată America de sud pe două roți. Mi-a rămas înregistrată doar discuția de atunci cu el pe Facebook. O redau mai jos, astfel făcând din nou ”joncțiunea” cu unul dintre cei mai tari ”traveleri” români moderni. Nu întâmplător am pus blogul lui primul în lista blogroll. Felicitări, Radu! Ești pe mâini bune. Ale celor care te însoțesc de la distanță. Nu uita să ne povestești ce e bine să știm din lumea largă și ai grijă la drum!

 

 

Salutări.
hei, salve!
Da, am găsit azi mesajul de la el 😉 şi am acceptat cu drag. Cred că varianta cu prelurea e cea mai bună. Îmi uşurează mie puțin treaba fiindcă tot ce pun pe blog şi pe facebook este exact ceea ce trăiesc/văd în călătoriile mele 🙂

 

Ok, atunci vom prelua de acolo daca nu avem ceva exclusiv si vom face o rubrica speciala cu expeditia ta
Mulțumesc 🙂
Ținem legătura.
Noi vom lansa site-ul peste citeva zile
Super…am să trag şi eu o privire după ce îl lansați
Vom face un rezumat si apoi vom continua sa informam lumea la zi
Super fain!
Ne-ar prinde bine doua vorbe de la tine pentru lansare
Cand ai timp
Mă bucur de inițiativă
E un site dedicat celor ca tine/mine
Sigur. Un video sau cum?
Orice
Da, ar fi f bun
Eu nu am facut expeditii atit de dure si de ample, dar cum am aflat de tine de la Marius m-am gindit imediat sa facem cumva sa te avem alaturi de noi
Site-ul nostru se va numi ”PrinLumeCalator.ro” si va cuprinde povesti de calatorie scrise de mine (Laurențiu Ciocăzanu). Acum mă aflu în Valencia. 🙂
Drum bun și dă-ne oricând de veste aici
Am văzut abia acum blogul tau, spre rușinea mea, și am intrat pe Fb
Mă bucur mult 😉
:)
Cu scuzele de rigoare, acum sunt deja ”cuplat” la povestea ta
Sigur. Eu ajung în câteva zile la Quito
Şi putem vb
Și voi avea grijă să fie bine prezentată lângă ale mele
Acum sunt cam nicăieri
Perfect
:)
Bien că ai net
;)
Te las
Da…net este
Drum bun!
Peste tot
Și nu ezita să ne dai de veste oricând ai chef/timp/poți
Oauuu!
Pai sa ne mutam acolo?
:)
Mi-a spus cineva ca Ecuadorul e f misto
oamenii, de fapt
Hehe depinde de țară dar Ecuadorul e destul de organizat aşa
ok, deja am un mininterviu cu tine!
😁
gata, chiar nu te mai țin
Si oamenii de treabă
ținem însă legătura
Seară faină!
Asemenea! Domnul să te aibă în pază.
Mersi de mesaj.

1 comment

Leave a reply