Gâdea, ok, actriţa – iresponsabilă. Cum se construieşte valul care împinge România în braţele coronavirusului

0
1486

Situaţia pe care o traversează România din cauza iresponsabilităţii unor lideri politici şi a unor personaje care au acces la spaţiul public se regăseşte în numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus, într-un moment în care impactul pandemiei ar fi trebuit să scadă vizibil.

România nu e o lume de mare tranzit turistic de talia unor Franţa, Spania, Italia sau Maria Britanie, ca să vorbim de top 4 cele mai vizitate ţări de către turişti străini, în Europa, pe 2019. Aşadar, ar fi trebuit să aibă un impact al pandemiei mult în scădere în comparaţie cu aceste ţări, unde curba descendentă se aplatizează puternic de câteva săptămâni.

Or, dacă luăm doar exemplul Spaniei, unde numărul cazurilor noi zilnice se învârte undeva în jurul a 70-100, putem spune că situaţia din România e chiar gravă. Azi, au fost anunţate 345 de cazuri noi, ceea ce e enorm! Şi nu e singura zi din ultima serie cu această nouă avalanşă de infectări noi.

În plus, România are o populaţie aproape de trei ori mai mică decât Spania şi face chiar mai puţine teste PCR la mia de locuitori. Deci nu doar că e grav, e semnul că pandemia face cale-ntoarsă!

De ce? Simplu: o parte a populaţiei, tot mai mare din câte se pare, a devenit foarte sensibilă la campaniile de fake news care încep să cucerească nu doar minţi needucate, ba chiar au acces mental şi la aşa-numitele persoane “cu pretenţii”.

Bunăoară, telespectatorii au putut urmări aberaţiile unei actriţe pe nume Carmen Tănase, invitată în studioul de la Antena 3, unde a avut un discurs menit să arunce în derizoriu măsurile de protecţie sanitară anti-pandemie, întocmai cum fac alde Cataramă, Ciolacu, Tăriceanu&co.

În loc să fie responsabilă faţă de judecata unui public şi-aşa buimăcit de-atâtea bombardamente mediatice, respectiva a consumat moderatorului pentru a vântura aceleaşi teorii ale conspiraţiei născute în minţi descreierate din lumea largă, care nu urmăresc altceva decât fie audienţă cu orice preţ, fie să provoace haos general.

Dacă veţi citi dialogul de mai jos, veţi constata pe de o parte o surpriză plăcută: că moderatorul de la “Sinteza zilei” nu a renunţat la poziţia responsabilă, adoptată în general de când a izbucnit pandemia (în comparaţie cu ameţitul de Radu Moraru şi plebea sa terfelită prin mocirla propagandistică de la Naşul TV).

Pe de alta, veţi descoperi un personaj aparent doct, care pune cap la cap nişte informaţii (întâlnirea “201” organizată de Bill Gates e, într-adevăr, un fapt), pe care le amestecă abuziv cu impresii şi fantasme personale (“am un un instinct”, “nu-i bizar?”, “ce coincidenţă!” etc.).

Aceasta e metoda clasică folosită de vuvuzelele propagandei neobolşevice: amestecul de adevăruri şi minciuni.

Ce rezultă din acest ghiveci cognitiv? Orice om neinstruit în a se proteja de manipulările marca Rusia (UE a stabilit deja că ea e sursa celui mai periculos atac mediatic cu fake news pe tema coronavirus) ajunge lesne la concluzia că nu e nimic serios în “pericolul SARS-CoV-2”.

De aici şi până ca oamenii să-şi vorbească nas în nas fără mască, să nu se spele pe mâini înainte de a se scobi în nas sau pur şi simplu să fie total indiferenţi la orice sursă de risc nu mai e decât un pas. Unul care se vede în creşterea continuă a infectărilor, într-un moment în care ar fi trebuit să fie undeva sub 10 cazuri noi pe zi, în medie.

Redăm mai jos o parte din începutul dialogului dintre Mihai Gâdea şi actriţa iresponsabilă, contaminată de mirajul conspiraţionist care îndeamnă oamenii la moarte.

Carmen Tănase: (…) De la început, eu am fost sceptică. Am rămas şi acum. După ce s-a spus că e un virus care face şi drege în China, lucrurile s-au liniştit, aşa… Eu m-am aşteptat ca la un moment dat să mai urmeze ceva, simţeam. Ştii, mie-mi plac animalele. De ce? Probabil semăn cu ele, am un instinct. De cele mai multe ori, el funcţionează. După două săptămâni, am văzut că începe nebunia: Anul Nou Chinezesc, călătorii, nod de cale ferată în Wuhan, transmis de la liliac la om… Hopa, zic! Stai c-am văzut un film odată. Şi l-am căutat. Şi l-a revăzut. 2011. Unu la unu. L-ai văzut?

Mihai Gâdea. Da

Carmen Tănase: “Şi? Nu ţi se pare bizar?!

Mihai Gâdea: “Vrei să-ţi spun părerea mea? Da, este bizar. Dar nu e suficient încât să trag nişte concluzii clare din asta!

Carmen Tănase: (…) Tot ce se întâmplă pe planetă e o paranoia, e o dezaxare totală(…) Apoi, după China, Itaaalia! Şi am început să caut, sunt curioasă. Şi am descoperit evenimentul “201”. Care a fost o simulare a unei pandemii pornită din China. La acest eveniment organizat de Bill şi Melinda Gates au participat cam 15 lideri de multinaţionale, de guverne, de sănătate publică… Şi acolo am văzut nişte fragmente, care mi s-au părut foarte bizare! Comice, dar şi previzibile. Era 18 octombrie 2019. Pe 17 noiembrie apare primul caz de coronavirus în China. Ceea ce presupune că două săptămâni a fost în incubaţie, adică la două săptămâni după ce s-a terminat evenimentul 201  a apărut primul caz de coronavirus în China. Ce coincidenţă!

Leave a reply