miercuri, septembrie 28

Gabriela Firea: „Prezint dovezile că Nicuşor Dan e un primar mincinos, nu doar incompetent”

0
131

Polemica dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan contiună. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale.

Edilul Capitalei susține că, timp de 11 ani, Arena Națională nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată.

Fostul primar al Capitalei, Gabriel Fireaa reacționat rapid, printr-un mesaj postat pe rețelele sociale. Ulterior, Nicușor Dan a venit cu o nouă serie de precizări în privința acoperișului Arenei Naționale.

 • Firea a postat un nou mesaj pe rețelele sociale, în care îl numește pe Nicușor Dan „un primar mincinos”.
„Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook!

Așa cum nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine și de echipa mea, nu poate nici să recunoască situația de la Arena Națională de care este răspunzător în totalitate.

Am spus adevărul și vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaște. Deși, detaliile de mai jos sunt și în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură același Nicușor Dan. Ori l-au mințit subordonații, ori nu a înțeles ce au scris acolo. Sau, cine știe? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună știință Compania Municipală Tehnologia Informației a dus la tot ce acuză chiar el acum.

Postez câteva capturi din acele documente, în care totul este foarte clar:

 1. Arena Națională A AVUT MEREU contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil.
  În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei și asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanța preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperișul retractabil al Arenei Naționale și video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcționa separat. Acordul și contractele subsecvente sunt publice.
 2. Arena Națională A RĂMAS FĂRĂ MENTENANȚĂ la acoperișul retractabil când Nicușor Dan a FALIMENTAT și închis Compania Municipală Tehnologia Informației.
  Această companie asigura mentenanța preventivă și a avut grijă ca acoperișul să funcționeze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achizițiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului.
 3. Acoperișul NU ERA STRICAT în Decembrie 2020, când deja dl Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA. Dar a fost ținut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicațiilor producătorului, și s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicușor Dan! Defecțiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute și de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparațiile.
 4. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil. Licitația a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă.

Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis? Tot vorbe goale pe Internet?”, se arată în postarea Gabrielei Firea, de pe Facebook.

Contractul semnat pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, cel mai mare stadion din România, a născut polemici între Nicușor Dan și Gabriela Firea, actualul și fostul primar al Capitalei.

 • După replica Gabrielei Firea de sâmbătă, Nicușor Dan a venit cu o nouă serie de precizări în privința acoperișului Arenei Naționale.
 1. ”Spune că în decembrie 2020 acţionarea defectuoasă a acoperişului a fost făcută de specialiştii aduşi de mine. Nu, erau specialiştii aduşi de ea în Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.
 2. Spune că acea acţionare defectuoasă a stricat acoperişul. Nu, acoperişul era deja stricat şi specialiştii de la Compania Municipală l-au blocat acţionându-l deşi ştiau că este stricat.
 3. Mai spune ca a avut contract de mentenanţă pentru acoperiş. Un astfel de contract nu exista”, a transmis Nicușor Dan, pe Facebook
 • Cu o capacitate de 55.635 de locuri, Arena Națională este cel mai mare stadion din țară și primul stadion de elită UEFA din România.
 • Construcția arenei al cărei proprietar este Primăria Municipiului București a fost finalizată în 2011, având un cost total de aproximativ 235 de milioane de euro.
 • În 2012, Arena Națională a găzduit finala UEFA Europa League, aceasta fiind prima finală europeană găzduită de România.

Leave a reply