sâmbătă, noiembrie 26

G4Media.ro: Două personaje controversate din AUR devin șefi de comisii parlamentare: Dan Tănasă la Comisia pentru egalitate de șanse, Ringo Dămureanu la Comisia de constituționalitate

Dan Tănasă este cunoscut militant anti-UDMR din Mureș
0
1332

„Dan Tănasă și Ringo Dămureanu au fost nominalizați astăzi de de partidul AUR la șefia a două comisii din Camera Deputaților – Comisia pentru egalitate de șanse, respectiv Comisia de constituționalitate, potrivit dezbaterilor din plen. Șefia celor două comisii revenise AUR la negocierile din decembrie, când s-au constituit structurile parlamentare.”

sursa: G4media.ro

„Dan Tănasă: retorică anti-maghiară, alături de Noua Dreaptă în Valea Uzului

La începutul lunii iunie 2019, câteva zeci de români au intrat cu forța în Cimitirul Militar din Valea Uzului pe care autoritățile locale, conduse de politicieni UDMR, îl închiseseră cu lanț și lacăt.

Printre cei care au organziat și au participat la acțiune s-au aflat reprezentanți ai Frăției Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, Noua Dreaptă, dar și George Simion și Dan Tănasă.

Dan Tănasă, cunoscut militant anti-UDMR din Mureș și cu o puternică retorică anti-maghiară, a primit elogiile Sputnik pentru declarațiile făcute atunci.”Sunt peste 1200 de persoane, este un eveniment important – dar autoritățile statului român nu sunt aici!”, a transmis cunoscutul jurnalist Dan Tănasă (…) Și, atenție, spune Tănasă – ”UDMR dezinformează!”, a scris Sputnik. Despre Tănasă, Sputnik scrie că „este un blogger român care apără, în articolele sale, drepturile românilor din Ținutul Secuiesc”.

Codrin Ștefănescu a declarat în 2016 că Dan Tănasă a vrut să candideze pe listele PSD la Parlament. „L-am sprijinit până la un punct pe Dan Tănasă. Până mai ieri voia să fie pe listele PSD la alegeri, iar acum, brusc, este fan Marian Munteanu, iar PSD este rău”, a firmat Ștefănescu, la acel moment secretar general al PSD, într-o emisiune la Antena 3.

Varianta oferită de Tănasă, într-un interviu pentru DC News, este că a încercat să găsească „sprijinul unui partid mai mare”, dar că nu se află pe listele PSD „pentru că aș fi o persoană mult prea necontrolabilă și aș dăuna într-o relație cu UDMR”.

Ringo Dămureanu – constituționalist cu cazier

Ringo Dămureanu, liderul AUR Dolj, a avut cazier, primind o amendă penală pentru ”lovire”. Ulterior condamnării, el a fost acuzat din nou de comiterea unei alte agresiuni.

Detalii despre primul incident apar într-un dosar cu obiectul ”reabilitare judecătorească” depus de Dămureanu în 2018, la Judecătoria Craiova. În acțiune, acesta cerea să i se șteargă din cazier o condamnare la o amendă penală de 1 milion de lei vechi primită în noiembrie 2000 de la aceeași instanță, decizia rămânând definitivă, la Tribunalul Dolj, în iunie 2001. În sentința din dosarul de reabilitare se arată că infracțiunea comisă de Dămureanu a fost ”pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 180 alin. 2 C.p. de la 1969.”, adică lovirea. Judecătorii au admis cererea de reabilitare a lui Dămureanu pe motiv că ”s-a împlinit termenul de prescripție a executării acesteia.”

Contactat de G4Media, Ringo Dămureanu a spus: ”Nu îmi mai aduc aminte… Eram copil… Nu am plătit nicio amendă. De dosarul de reabilitare s-a ocupat un prieten. Dacă presa știe mai bine, să caute”.

VEZI ŞI:

Mălin Bot: Escrocheria AUR devine tot mai evidentă: Nereguli grave cu banii din campanie și cu actul de naștere

O nouă piață neagră: testele PCR negative invadează aeroporturile. Avertismentul EUROPOL despre false certificate

În timp ce guvernul român speriat de opoziție și negaționiști se bâlbâie, Europa ia măsuri drastice contra răspândirii noii tulpini

Leave a reply