sâmbătă, iunie 15

Fraţii Tate s-au dat în spectacol, la ieşirea din Tribunalul Bucureşti

0
136

Fraţii Tate s-au dat în spectacol astăzi, la ieşirea din Tribunalul Bucureşti. Milionarii britanici, acuzaţi de viol şi trafic de persoane, au susţinut că dosarul deschis de DIICOT pe numele lor e o înscenare şi i-au acuzat pe procurori că, prin sechestrul pus pe averea lor, le-au furat milioane de dolari. Andrew şi Tristan Tate spun însă că sunt dispuşi să ierte: „nu vom da România în judecată, pentru că e o ţară prea săracă şi nu vrem să luăm bani de la şcoli şi spitale”, au adăugat ei.

Fraţii Tate au fost la Tribunalul Bucureşti pentru că procurorii DIICOT au cerut prelungirea controlului judiciar. Măsura urma să expire la începutul lunii viitoare, iar instanţa a amânat decizia pentru joi. La ieşire, britanicii au răspuns cu aroganţă la întrebările jurnaliştilor.

„Nu-mi pasă, o să cumpăr altele noi, sunt vechi acum. Nu mă voi îndrepta niciodată în instanţă împotriva României, cred că România nu are prea mulţi bani şi nu am nevoie să iau bani de la şcoli şi spitale”, a răspuns Tristan Tate, întrebat decă va primi mașinile înapoi.

Acesta a mai susţinut că el şi fratele său sunt victimele unei înscenări, iar pe procurorii DIICOT i-a acuzat că, prin sechestrul impus pe avere, i-au jefuit casă de bunuri de milioane de euro.

Casa mea a fost jefuită, pentru ce? Trafic imaginar de persoane. Cred că procurorul este singură persoană din lume care crede asta, iar acum nu mai sunt sigur nici de el că mai crede asta. Cred că este o înscenare, în mod evident. Totul este o escrocherie, nu era niciun motiv să fiu investigat, nu era niciun motiv să fiu băgat la închisoare, nu era niciun motiv să mi se fure milioane de dolari din averea mea”, a mai spus Tristan Tate.

La fel de încrezător s-a arătat şi avocatul care i-a însoţit la tribunal pe cei doi fraţi.

„Suntem mulțumiți mereu de ce se întâmplă în instant având în vedere faptul că până acum am avut parte de termene la care instanțele au pus în discuție toate chestiunile cedrute de părți. Nu se cenzurează dreptul de apărare, nu se administrează probe și de asta există o mulțumire dpdv legal al modalității de desfășurare a ședințelor de judecată”, potrivit avocatului Eugen Vidineac, scrie stiritvr.

Andrew şi Tristan Tate au fost trimişi în judecată de DIICOT, fiind acuzaţi de trafic de persoane, viol şi constituire de grup infracţional organizat. Pe 4 august, ei au fost lăsăţi în libertate sub control judiciar, după 7 luni de arest preventiv şi arest la domiciliu. Dacă vor fi gășiţi vinovaţi, riscă până la 15 ani de închisoare.

Leave a reply