marți, noiembrie 30

 Franța va solicita, începând de duminică, un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea pe teritoriul francez pentru toți călătorii europeni

Până în prezent, 823.567 de francezi - 1,23% din populație - au primit prima doză împotriva covid-19, potrivit estimărilor CovidTraker.
1
981

Cu peste 22.800 de noi cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, peste 1.900 de surse active de contagiune, psi mai mult de 1.600 de spitalizări la ATI în ultima săptămână, ținând cont și  de răspândirea variantei britanice de covid-19, Franța se confruntă cu „o cursă contra cronometru pentru a opri răspândirea virusului “, a afirmat joi, ministrul Sănătății, Oliver Véran, lăsând  deschisă varianta posibilității unei a treia îngrădiri…

Franța va solicita, începând de duminică, un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor pe teritoriul francez pentru toți călătorii europeni, potrivit elperiodico.com

Doar lucrătorii de frontieră și transportatorii terestri, TIR, vor fi scutiți de noua restricție. Această măsură se adaugă deciziei de a impune, chiar de luni și într-un mod sistematic, tuturor călătorilor din afara Uniunii Europene – inclusiv Regatului Unit – prezentarea unui test PCR negativ, o carantină de șapte zile și o al doilea test după această perioadă de izolare.

Tulpina britanică a coronavirusului, ceva mai contagioasă,  există deja.
Această este prezentă  înregistrând intre 200 -300 de cazuri zilnice” în Hexagon, a explicat Véran.

“Facem tot posibilul pentru a opri răspândirea sa […] Situația din Regatul Unit este scăpată de sub control. Experții spun că este aproape imposibil să scapi de [această variantă] și că Franța nu va face acest lucru”, a insistat oficialul francez pe platoul TF1.

Va fi  al treilea lockdown?

Cu scopul de a controla curba de contagiune, Franța a avansat, pe 16 ianuarie, carantina incepand cu orele 18:00.


“În curând vom ști dacă carantina va fi eficientă la nivel național. În teritoriile unde am început-o în curând, a existat o scădere a presiunii epidemice”, a subliniat Véran, reamintind că eficacitatea sa ar putea “preveni o închiderea totală  și mai apoi toate consecințele sale sociale și economice. “

Dacă această măsură nu reușește să oprească răspândirea virusului, în special a mutației sale britanice, și „crește presiunea asupra sănătății și  saturația spitalelor, ministrul a avertizat că vor fi forțați” să decreteze măsuri mai dure, precum cele cunoscute de francezi toamna trecută. „Adică un blocaj care ar menține școlile și școlile deschise“.

Guvernul își propune să evalueze situația încă o săptămâna care ar putea fi decisivă în valorarea evoluției situației epidemice, și să verifice, astfel, eficienta restricțiilor actuale și să acționeze mai departe în funcție de situația creată.

. Potrivit Guvernului, Hexagonul are capacitatea de a vaccina 70 de milioane de cetățeni – adică întreaga sa populație – până la sfârșitul lunii august, „dacă toate vaccinurile europene sunt validate de autoritățile sanitare europene și mondiale” , a asigurat ministrul Sănătății.

Până în prezent, 823.567 de francezi – 1,23% din populație – au primit prima doză împotriva covid-19, potrivit estimărilor CovidTraker.

1 comment

Leave a reply