Franţa, în stare de şoc după moartea unei tinere de 16 ani. “Nimeni nu este invincibil în faţa acestui virus!”

0
1069

Julie este pe buzele tuturor francezilor. Avea doar 16 ani, fără patologii anterioare anterioare, dar coronavirusul n-a iertat-o.

Se știe puțin despre această tânără. Nimic nu explică moartea ei. La doar 16 ani, fără patologii anterioare, este prima victimă tânără a epidemiei care şochează opinia publică din Franţa. A murit la Spitalul Necker, din Paris, după ce s-a îmbolnăvit în casa familiei sale, de la marginea capitalei. “Tocmai avusese, o mică tuse în urmă cu o săptămână”, a spus Sabine, mama ei.

Jérôme Salomon, directorul general din Ministerul Sănătății, a declarat: “Formele severe la pacienții tineri sunt extrem de rare. Apar din când în când, din mai multe motive“.

O explicaţie care n-a convins-o pe mama lui Julie. “Este de neconceput”, a declarat ea Agenţiei France Presse.

Spitalul Necker, din Paris

Potrivit relatării sale, “Julie a avut puțină tuse săptămâna trecută”. A administrat sirop, ierburi și inhalaţii cu aer cald. Sâmbătă a avut probleme cu respirația. Aparent nimic grav. Apoi flegma și tusea. Așa că luni Sabine a dus-o pe fiica ei la medic.

Acesta a diagnosticat o deficiență respiratorie și a trimis-o la camera de urgență. Sosesc pompierii, îmbrăcați în costume, măști și mănuși. }i pun o mască de oxigen și o transferă la cel mai apropiat spital din Longjumeau.

Mama ei pleacă apoi acasă. După amiază, e sunată de la spital şi informată că i-au făcut un scaner fiicei, iar testul Covid-19 a ieşit pozitiv. „Nimic serios”, a fost liniştită de cei de la capătul celălalt al firului.

Cu toate acestea, în acea noapte, Julie a suferit o insuficiență respiratorie mai gravă și a fost transferată la Spitalul Necker, din Paris.

Sabine s-a dus acolo, marți după-amiază, şi a găsit-o pe fiică în camera ei cu pereți albaștri, pe care erau pictaţi urşi şi căprioare, deoarece „la 16 ani te tratează în pediatrie”. Julie era neliniștită. Vorbea, dar obosea imediat.

„Deschid ușa camerei ei, asistentele își scot bluza de protecție, iar doctorul ridică degetul mare pentru a-mi spune că lucrurile merg bine”, își amintește Sabine, într-o declaraţie pentru AFP. Își ia la revedere până mâine și se întoarce acasă.

Seara sosesc rezultatele primului test, efectuat în Longjumeau. Pozitiv. “Nu-ţi vine să crezi! Se spune că au greșit. De ce sunt atât de târziu aceste rezultate?”, se plânge ea. La miezul nopţii, primeşte un alt apel de la spital: „Vino repede”. Sabine înțelege gravitatea. Ajunge în jurul orei 1.00, la Spitalul Necker. Julie murise. „Era deja gri”. Ia mâna fiicei sale și observă: „pielea este caldă încă”.

Sora ei, Manon, e disperată. “Plămânii ei nu au rezistat. Medicii au făcut tot ce au putut pentru a o trezi, dar a fost inutil”, a spus ea pentru Le Parisien. “Trebuie să încetați să credeți că asta atinge doar persoanele în vârstă. Nimeni nu este invincibil împotriva acestui virus mutant.”

Mama Juliei a declarat că fiica ei nu a avut o boală prealabilă relevantă. În jargon medical, nu avea niciun factor de comorbiditate.

Este al doilea caz de victimă a coronavirusului în rândul persoanelor tinere care cutremură ţările occidentale. În urmă cu două zile, a fost dat publicităţii cazul unei alte tinere, Chloe Middleton (alăturat), de 21 de ani, originară din  Buckinghamshire, care a murit de coronavirus. Nici ea nu avusese alte boli anterioare. Cazul ei a creat multă emoţie în Marea Britanie.

 

Leave a reply