Franţa: Coronavirusul face ravagii în căminele de bătrâni

0
785

Autorităţile sanitare din regiunea administrativă Grand Est a Franţei au anunţat miercuri seara că 570 de persoane au decedat în total în cămine de bătrâni din această regiune, de la începutul epidemiei cu noul coronavirus, transmite joi agenţia Reuters.

După izbucnirea pandemiei, zeci de cazuri de decese au fost raportate în căminele de bătrâni din Franţa, dar oficialii francezi nu au asociat direct aceste decese cu coronavirusul, date fiind vârsta înaintată şi starea de sănătate precare ale celor găzduiţi în aceste centre, notează Reuters.

„Până la 31 martie, 411 de cămine de bătrâni au fost afectate de COVID-19, din totalul de 620 din regiune”, a precizat într-un comunicat Autoritatea pentru sănătate publică din Grand Est, regiune cu 5,6 milioane de locuitori şi capitala la Strasbourg. „Au decedat în total 570 de oameni”, se menţionează în comunicat.

Circa 1 milion de oameni sunt găzduiţi în astfel de cămine în întreaga Franţă.

Cel mai recent bilanţ al coronavirusului în Franţa anunţat miercuri seara de autorităţi era de 24.639 de persoane spitalizate şi 4.032 de decese în spital de la declararea epidemiei.

Franţa a depăşit miercuri pragul de 4.000 de decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus, 4.032 de decese fiind înregistrate în ultima lună, dintre care 509 în ultimele 24 de ore, cel mai crescut bilanţ zilnic, a anunţat directorul general al Sănătăţii, Jérôme Salomon, relatează AFP.

În total, 24.639 de persoane sunt spitalizate, cu 1.882 mai mult decât marţi. Dintre acestea, afluxul de cazuri grave continuă cu peste 6.000 de persoane la terapie intensivă: 6.017 (o creştere cu 452 de cazuri), adică ”mai mult decât capacitatea iniţială a Franţei” înainte ca spitalele să îşi mărească numărul de locuri, a precizat Jérôme Salomon, potrivit Agerpres.

Leave a reply