miercuri, noiembrie 30

FOTO pentru tinerii absenți. Operată la picior, în cărucior, la 80 de ani, a venit să voteze în SUA, pentru România

0
1033
Absenteismul la alegerile din 6 decembrie era să coste masiv România, ca în 2016. Norocul a fost că nucleele dure ale PNL și USRPLUS au reușit să mobilizeze oamenii astfel încât PSD să nu facă majoritatea.
Absenteismul cel mai mare a fost în rândul tinerilor, tocmai cei care ar fi trebuit să fie cei mai implicați având în vedere că alegerile le pot schimba viața în bine sau în rău.
Am primit la redacție o imagine care ar trebui să fie o pildă pentru tinerii care au lăsat destinul țării pe mâna altora.
Este vorba de o familie octogenară din SUA, care a venit la vot în Cleveland (Ohio) în ciuda riscului mare de infectare cu COVID, dar și a unor probleme personale.
Iată ce ne-a scris Eugen Boruz, care a fost locțiitor la șefia unei secții de votare din Cleveland.
”Dacă îți dau o poză, pe care o poți posta, deoarece am primit aprobarea oamenilor din această imagine, cred că ea poate fi intitulată “poza alegerilor“ și va fi una dintre cele mai bune lecții morale pentru cei care nu au iesit la votare, în special tinerii!

Dar gestul familiei octogenare trebuie să fie și o lecție pentru cei care au refuzat să voteze, arătând că nu le pasă de țară și nici măcar de viețile lor.
În România, partidul AUR (zis și ”Alianța Unirii cu Rusia” din cauza mesajului său pro-moscovit) a fost votat de unii români pe motiv că promovează ”patriotismul”. 
Însă adevăratul patriotism este ce face de zeci de ani familia de români din Ohio și nu renunță nici la vârstă înaintată: votează pentru România fără lichele.

Eugen Boruz (primul din stânga), alături de un grup de patrioți români în SUA

 

 

Leave a reply