Fostul ministru de externe român Titus Corlățean: „Ne-am pierdut încrederea în Austria”

0
67

Senatorul român și fostul ministru de externe Titus Corlățean se va deplasa săptămâna viitoare la Viena pentru a căuta modalități de ieșire din criza provocată de veto-ul legat de problema Schengen, scrie Der Standard, care i-a luat un interviu politicianului român.

Întrebat care este situația în România după vetoul surprinzător al Austriei împotriva aderării la spațiul Schengen, senatorul a răspuns: România s-a aflat într-o situație paradoxală. Am fost respinși de Austria deși îndeplinisem toate condițiilel. Aș dori să subliniez că migranții ilegali nu vin prin România. Și dacă cineva continuă să asocieze refugiații ucraineni cu migrația ilegală, atunci acea persoană este fie neprofesionistă, fie dezonorantă. De asemenea, este o prostie să crezi că un migrant care vine din Serbia sau Croația ar merge apoi spre est și apoi ar urca în nord, până în România. De ce ar trebui să se plimbe în loc să meargă direct spre vest prin Ungaria?

Cu toate acestea, acum căutăm la Viena o cooperare la nivel de parteneriat pentru a defini o foaie de parcurs pentru aderarea la Schengen anul acesta, chiar dacă una în doi pași.” (interviu integral hotnews)

Leave a reply