Fosta glorie fotbalistică ucraineană, Andriy Shevchenko, ne învață cum se rostește numele capitalei Ucrainei: „Nu mai spuneți Kiev”

0
345

„Fostul mare atacant are familia blocată într-un buncăr din apropierea Kievului și în ultimul timp a avut mai multe apariții publice, în care pe de-o parte condamna acțiunile rușilor, iar pe cealaltă cerea ajutor pentru conaționalii săi rămași în mijlocul războiului”, spune canalul Digisport.ro

Andriy Shevchenko a cerut lumii să pronunțe și să scrie „Kyiv”, în loc de „Kiev”

Cel mai recent, Shevchenko a ținut să clarifice un aspect legat de capitala Ucrainei. Câștigătorul Balonului de Aur în 2004 a explicat că forma corectă se scrie și se pronunță „Kyiv”. Cea greșită, „Kiev”, ar proveni din Rusia, țara care acum omoară civili fără milă.

„Nu e vorba despre un conflict militar sau despre o operațiune specială, ci despre un atac viclean, o crimă împotriva civililor. Nimeni nu a crezut că poate fi posibil așa ceva, dar s-a întâmplat.


Andriy Shevchenko, mesaj cutremurător pentru Ucraina
Sursa Foto: Prosport

Vreau să o mai zic o dată: nu mai spuneți „Kiev”. „Kyiv” este felul în care se scrie și se pronunță corect numele orașului. „Kiev” este cum scriu și pronunță rușii”, a declarat fostul atacant, conform Football.ua.

Andriy Shevchenko (45 de ani) este unul dintre cei mai vocali oameni din lumea sportului ucrainean de la începutul războiului și până în prezent.

Sursa: Digisport.ro

Sursa: EuropaFm

Leave a reply