Focar de COVID în Portul Constanța! Autoritatea Navală Română ascunde informațiile

0
1021

Deși litoralul românesc nu apare în statisticile oficiale drept mare focar de COVID 19, situația e ”mascată” de faptul că mulți dintre turiștii care se infectează la mare sunt descoperiți când se întorc acasă.

Nu întâmplător, au apărut focare mari în București, Argeș, Dâmbovița, Prahova și în general în județele apropiate de Dobrogea, de unde vin mulți turiști pe litoral.

Dar situația e chiar mai gravă decât atât: un focar de coronavirus a fost depistat de autoritățile sanitare în Portul Constanța. Căpitănia este de asemenea afectată, datele urmând a fi date publicității în cursul zilei de astăzi.

La sediul central al Autorității Navale Române (ANR), situat în incinta portului maritim, a fost declarat focar de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de către Direcâia de Sănătate Publica (DSP), informeaza un comunicat de presă transmis joi de Prefectura Constanta.

Conform sursei citate, miercuri, trei persoane care lucreaza in cadrul sediului central al ANR, din Portul Constanta, au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, după ce, în zilele precedente, alâi doi angajaâi fuseseră depistaâi pozitiv, fiind astfel constatat un focar de COVID-19.

„DSP Constanta a pornit o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a se identifica toți angajaâii care au fost în contact direct cu cele cinci persoane confirmate pozitiv, iar cei care vor fi considerați contacte directe vor intra în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile și vor fi testați, în eventualitatea în care vor prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus”, se arată în  comunicatul citat de ziare.com

Contactată de redacția LUMEALIBERA.RO, Autoritatea Navală Română a refuzat să confirme sau să dea detalii despre acest focar. La telefonul 0372.419.801, ne-a răspuns o voce feminină, spunându-ne:

”Nu vă putem oferi aceste date. Vă rugăm să ne trimiteți un email cu întrebările, deoarece șeful de la relații cu presa este în concediu”.

O formulare specifică multor birouri de presă din instituțiile publice, care plimbă jurnaliștii către căsuțe poștale electronice pentru a evita să răspundă la întrebări de interes public.

Să adăugăm la toate acestea, cazurile pozitive depistate în altă instituție – Curtea de Conturi, acolo unde Direcția de Sănătate Publică a găsit două persoane infectate, după cum a informat instituția Prefectului din județul Constanța.

Unul dintre cazuri a fost depistat pe 11 august, iar ce de-al doilea pe 12 august.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, pentru a fi depistate eventualele contacte care au fost și ele infectate.

Vom reveni.

Leave a reply