marți, octombrie 3

Flutur: „Ridicarea MCV dă şanse mari de aderare a României la Spaţiul Schengen”

0
402

Decizia Comisiei Europene de încheiere a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România înseamnă şanse mari pentru o decizie pozitivă în ceea ce priveşte intrarea în Spaţiul Schengen, a declarat, marţi, prim vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur.

„Suntem în zodia veştilor bune pentru România. Vreau să salut şi eu încheierea MCV. De când am intrat în Uniunea Europeană am fost monitorizaţi în domeniul statului de drept şi al justiţiei. Astăzi, acest mecanism s-a încheiat, pentru că România şi-a făcut temele aşa cum trebuie. Este o notă bună pentru guvernul liberal Ciucă, pentru Ministerul Justiţiei şi ministrul Cătălin Predoiu, care s-au implicat direct pentru îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul justiţiei şi astfel contribuie substanţial la parcursul european al României”, a spus Flutur.

El a apreciat şi activitatea ministrului de Interne Lucian Bode pentru atingerea acestui obiectiv şi consideră că ridicarea MCV dă şanse mari de aderare a României la Spaţiul Schengen, scrie agerpres.

Sunt mândru că fac parte din această echipă liberală care, în aceste zile, scrie istorie pentru România. Trebuie să subliniez şi să apreciez întregul efort al coaliţiei de guvernare, al europarlamentarilor şi parlamentarilor români care au dat dovadă de solidaritate„, a spus Flutur.

Leave a reply