miercuri, septembrie 27

Florin Piersic a primit Ordinul „Mușatinii” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

1
1004

Actorul Florin Piersic a primit vineri Ordinul eparhial „Mușatinii” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic.

În motivarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților se spune că îndrăgitul actor Florin Piersic primește acest ordin „în semn de înaltă preţuire pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute, pentru devotamentul, dragostea, înţelegerea şi talentul care a dat dovadă în promovarea artei cinematografice, a valorilor istoriei naţionale, dar și a frumoaselor plaiuri bucovinene”.

În comunicatul postat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, scrie: „Deşi este născut în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, marele actor Florin Piersic este strâns legat de Bucovina din două  motive: locul de obârşie  al părinţilor săi şi cariera sa cinematografică – peste 55 de filme, din care multe cu tematică istorică, au fost turnate în această zonă. Să amintim doar Neamul Şoimăreştilor ori Fraţii Jderi şi este suficient să înţelegem cât de mult îndrăgește această zonă şi istoria ei. Şi acum, după atâtea decenii de la turnarea filmelor istorice, se întoarce cu emoţie la Dragomirna, la Putna Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, la Cetatea de Scaun a Sucevei şi îşi aduce aminte cu drag de frumoasele clipe de înregistrări, apreciind în mod  special dragostea bucovinenilor cu care întotdeauna a fost întâmpinat. Este un om care întotdeauna a ştiut să transmită modul lui aparte de a fi creştin, de a fi apropiat de Biserică. Nu începea o înregistrare sau vreun spectacol fără să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, ştiind că va avea ajutorul în ceea ce va face doar de la Bunul Dumnezeu”.

1 comment

Leave a reply