sâmbătă, iulie 20

Florin Cîțu: Să scăpăm de ei, până nu sting lumina peste România!

0
1620

Tinta de deficit de 3% este o diversiune!!!

Trebuie sa clarificam cateva lucruri despre tinta PSD pentru deficitul bugetar in 2017.

1. PSD poate sa ajunga la un deficit de 3% pe cash in 2017 daca dupa ce a taiat 10.6 miliarde de lei de la investitii va continua sa mai taie din cheltuieli. Mai simplu, Dragnea va taia la sange orice alta cheltuiala in afara de pensii si salarii pentru a atinge deficitul de 3% pe cash.

2. Doar un miaracol sau un artificiul contabil va face ca deficitul ESA (cel pe care il monitorizeaa UE) sa fie mai mic de 3%.

3. FOARTE IMPORTANT !!! Tinta de 3% deficit este una falsa. Conform angajamentelor semnate de Romania si pe care acum Dragnea-Tudose le arunca la gunoi, tinta pentru acest an este de 1%. Aici consider ca este o problema de siguranta nationala pentru ca aceste angajamente sunt semnte de presedintele ROmaniei si ratficate de Parlament. Dragnea si Tudose nu au autoritatea sa le „ignore”.

Graficul , sursa MFP, arata care este tinta CORECTA pentru deficitul bugetar in conditiile in care Romania este guvernata responsabil si isi respecta angajatementele cu UE. (2017 si 2018- estimari guvern)

Prin politicile sale populiste si atitudinea sfidatoare fata de partenerii externi si capitalul strain, PSD arata tot mai clar ca un partid care lucreaza din greu la scoaterea Romaniei din UE. Este clar ca valorile occidentale ii deranjeaza.

Trebuie sa scapam cat mai repede de ei pana nu sting lumina peste Romania.

Florin Cîțu/Facebook

 

Leave a reply