Nu v-a ieşit pasenţa, socialiştilor, să îngropaţi finanţele! Florin Cîţu: „Economia reală mă confirmă”

0
1323

Coaliţia majoritară din Parlamentul României, cea care poate demite mâine dacă vrea Guvernul Orban, a aplicat „Planul Tăriceanu”, din 2017 de când a venit la putere. El constă în aceleaşi măsuri aplicate şi de actualul lider al ALDE în 2008, când era prim-ministru: majorarea pensiilor pe datorie (statul nu avea bani nici pentru pensiile nemărite, România era pe deficit) cu scopul de a îngropa politic viitorul Cabinet (ceea ce s-a şi petrecut: Guvernul Boc s-a prăbuşit, după ce a fost nevoit să taie salariile la stat pentru a putea obţine credite externe cu care să poată plăti pensiile majorate de Tăriceanu).

Exact asta au făcut PSD şi ALDE când au ajuns la putere, după alegerile câştigate categoric în 2016. Apogeul dezmăţului bugetar a fost mărirea pensiilor cu 40%, prin semnătura Olguţei Vasilescu, fost ministru al Muncii, la comanda lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.


Urmare a acestui plan de sabotare conştientă a finanţelor publice, economia a ajuns pe margina prăpastiei, supraîndatorată aproape exclusiv pentru consum – o crimă din punct de vedere al finanţelor publice.

Dar cu toate astea, în doar 6 luni de la schimbarea Guvernului, actualul Cabinet a făcut minuni în plan financiar. Culmea, redresarea bugetară a fost posibilă în condiţii de criză coronavirus, după cum a comentat azi pe pagina sa de socializare azi Florin Cîţu.

Intervenţia sa ar putea fi rezumată astfel: Nu v-a ieşit pasenţa, PSD-iştilor, să îngropaţi finanţele publice!

Ministrul Finanţelor Publice afirmă că obiectivul său este să reducă la minimum impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei României, până în prezent fiind luate cele mai bune măsuri, lucru confirmat de datele oficiale.

„Economia reală mă confirmă! Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru este confirmat de date oficiale. INS: „În perioada 1.I – 30.IV.2020, faţă de perioada 1.I – 30.IV.2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât că serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 26,5% fiecare”. Toate scenariile apocaliptice ale socialiştilor au fost spulberate de datele din economia reală. Nu ne oprim aici. Vom administra în continuare responsabil şi precaut economia României. Obiectivul meu este să reduc la minim impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei noastre. Şi aşa voi face!”, a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), în aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 2,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,9%.

Raportat la aceeaşi lună din 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 12,1%, respectiv cu 10%.

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2020, comparativ cu primele patru luni ale anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 26,5% fiecare.

Leave a reply