duminică, noiembrie 28

”Florin Cîțu? Nici Iohannis nu va pune capul pentru el”

0
1702
Jurnalistul Sorin Ioniță crede că actualul premier greșește, încordându-și ”mușchii” la colegii din USRPLUS. Soluția nu este ”intransigența”, spune Ioniță, ci dialogul. Altfel, Cîțu ar putea pierde chiar și sprijinul președintelui Iohannis după ce va fi trecut valul durității de moment, a scris Ioniță pe pagina sa de socializare.

Sorin Ioniță

– ”Florin Cîţu speră să energizeze PNL în jurul său cu intransigenţa, uitând că dacă vrei să conduci un partid aşa mare trebuie să laşi uşi deschise şi la aliaţi, cu care vei guverna la un moment dat. El trânteşte acum uşi într-o parte, în aplauzele activiştilor şi TV-urilor autocenzurate, dar nu realizează că dacă e să se schimbe la un moment dat alianţele, nu el va fi omul potrivit în PNL să negocieze ceva cu PSD, transfugi din AUR ori chiar UDMR, sunt alţii în partid cu istorie mai lungă şi mai credibili pentru aşa ceva; nu de alta, dar au mai făcut-o, şi o fac deja pe la spatele lui.

– Cât de mulţi îl perie acum, atât de mare gol se va face în jur atunci când vor dezerta tromboniştii şi cele 90% TV-uri PSD-PNL, care nu din iubire îi cântă în strună. Nici Johannis nu va pune capul pentru el, cum n-a pus vreodată pentru cineva, nici generalii şoptitori de strategii. Când vrei să conduci partide mari ca PNL sau PSD, ai în job description să conduci la un moment dat toată politica românească, nu doar corul propriu de sicofanţi”, a comentat Sorin Ioniță pe Facebook.

Leave a reply