duminică, august 1

Florin Cîțu începe să fie premier cu ”cojones”. Când îi luăm banii bugetarului Dorneanu, care face 200.000 de euro pe an?

1
3038

Florin Cîțu începe să fie prim-ministru cu adevărat. Sau cel puțin așa arată aparențele.

Să fim sinceri: actualul premier este un foarte bun și onest finanțist, a avut o prestație fără egal la Ministerul Finanțelor, dar din punct de vedere al imaginii sale nu a ”jucat” niciodată mare, tare. Nu a lăsat impresia că poate fi mai mult decât un bun tehnocrat convertit în membru PNL.

Nici nu-l obligă nimeni să fie altceva decât vrea să fie. N-ar fi deloc neonorabil. Dar ultimele impresii ne arată că prim-ministrul României chiar VREA să-și lase amprenta ca un veritabil lider de stat.


De altfel, el, actuala coaliție la putere și România normală la cap nu au altă șansă decât dacă trec exact ca tăvălugul peste mafie și aranjamentele ei. Altfel, ezitările și frica de presa Ciumei Roșii vor duce la faliment total, pe toate fronturile.

Premierul anunță acum măsuri amânate decenii de guvernele pesediste, cum ar fi tăierea banilor obținuți de clientela PSD sub formă de sporuri aberante, salariile la stat de nabab, pensii speciale și alocări bugetare pe criterii de cumetrie politică.

E un început, iar lupta cu mafia și votanții ei trebuie să duduie. Nu avem altă șansă.

Iar sindicatele roșii și vuvuzelele lor n-au decât să urle ca disperații în stradă și pe unde vor. Ajunge cât au jefuit oamenii sărmani!

M-am uitat la conferința de presă din această după-amiază a prim-ministrului și am descoperit deja unii jurnaliști tendențioși, ca de obicei, care nu întreabă în interes public, ci în interesul celor care nu vor ca România să se trezească.

Bunăoară, o tânără altfel simpatică l-a întrebat de ce l-a numit consilier personal pe fostul ministru al Sănătății, Victor Costache.

Dar Florin Cîțu începe să simtă jocul. I-a răspuns franc reporteriței cu pricina: ”Ce-l recomandă? Faptul că este membru al Academiei Franceze. Am nevoie de oameni profesioniști și respectabili lângă mine”.

Bravo, Florin Cîțu! Așa se face politică, mergând pe drumul tău, cu un scop clar: curățarea statului român de paraziții care l-au jupuit 30 de ani.

Repet ce am mai spus nu pentru că sunt lipsit de inspirație, ci cu speranța că nu se vor pierde în neant aceste idei pe care le consider de bună-credință.

Bunăoară, problemele lui Cîțu, Vlad Voiculescu, Orban, Cioloș, Barna, Năsui sau Drulă nu sunt neapărat alegerile neinspirate, oamenii cu CV discutabil sau cu probleme de imagine.

Apropo de asta, credeți că vei găsi pe cine în țara asta care să nu aibă ”probleme de imagine”? Păi 30 de ani, promovările în funcții, afacerile și altele s-au făcut prin legături cu oameni mai mult sau mai puțin dubioși, asta a fost și este încă țara.

Nu înseamnă că toți cei promovați au vreo vină sau că sunt vinovați de ceva, dar media asta speculează mereu.

Însă tu ca lider nu poți să-ți faci agenda după presă, că atunci nu mai faci nimic, dovadă că nu există politician din actuala putere care să nu fi fost acuzat de ceva.

Și-atunci, de ce să dai înapoi, să-și anulezi alegerea și opțiunile la primul scandal de presă?

Scopul tău e să faci TREABĂ!

Iar din perspectiva celor care votează Dreapta, dar nu numai, treabă înseamnă să deratizezi statul român.

Să termini cu sporurile date pe cele mai aberante motive, cu nababii pensiile speciale sau cu bugetarii de lux.

În Germania, NIMENI nu iese la pensie cu venit mai mare de 72% din ultimul salariu. Nimeni! Tot în Germania, NIMENI nu are pensie mult mai mare decât venitul mediu al cetățeanului neamț.

Iar cine ia pensie de 10.000 de euro lunar (cazuri rarisime și oricum de doar 4 ori peste media venitului) plătește impozit mare, în timp ce nemții cu pensii mici nu plătesc nimic.

Pentru că, în Germania, parlamentarii nu și-au permis să ia de la săraci ca să dea la bogați, ca în România.

În România, în schimb, bugetarul Valer Dorneanu, președintele CCR, a câștigat, în 2019, de la stat 200.000 de euro!!!

Așadar, când îi luăm banii bugetarului de lux Dorneanu și celor ca el? Facem din România o mică Germanie în care NIMENI să nu câștige mai mult decât media?

TREBUIE! Iar pentru asta e nevoie de politicieni cu ”cojones”.

Florin Cîțu arată că poate avea.

 

 

1 comment

  1. Corrie 4 februarie, 2021 at 21:34 Răspunde

    Daca nici un expert in finante publice ca dansul nu poate face sau macar incepe reformarea statului,atunci in cine sa credem ,in analfabetii functional (hoti cu carnete rosii cu trei trandafiri) ce s-au inghesuit timp de 30 ani sa ajunga in functii publice doar pentru a-si umple buzunarele,nestiind sa faca decat gauri in buget ,umplute prin mariri de taxe si impozite si platite tot de fraierii de noi,amarastenii!!

Leave a reply