Florin Cîțu: ”Îi cer public lui Dan Barna să spună ce a făcut legat de acuzațiile lui Vlad Voiculescu”

0
542

Premierul Florin Cîțu a răspuns, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, atacului lansat de Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății pe care l-a demis săptămâna aceasta.

”Vreau să îi asigur pe români că Guvernul funcționează bine, lucrurile merg bine în coaliție. Și asta se vede în creșterea economică, în investiții, în încasări la buget și în ochii investitorilor străini. Această încredere în Guvernul Florin Cîțu există și este foarte mare.

Îi cer public domnului vicepremier Dan Barna să ne spună dacă știa de acuzațiile aduse de fostul ministru privind datele măsluite despre numărul morților de COVID și să ne spună ce a făcut în acest sens. Domnul Barna este coordonatorul Ministerului Sănătății și dacă avea cunoștință despre ce acuzații ar fi trebuit să mi le aducă la cunoștință. Eu vă spun că în nicio ședință de Guvern nu am primit aceste informații din partea Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

Premierul se referă la o acuzație lansată azi de Vlad Voiculescu, una foarte gravă!

”Despre decesele provocate de Covid: Vă spun că există indicii că există o diferență. Că sunt mai puține decese raportate. Vorbim de o statistică și o metodologie care trebuie clarificată”, a spus fostul ministru al Sănătății, sugerând că există cineva care ascunde numărul real al morților din cauza infecțiilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Mai multe declarații ale lui Vlad Voiculescu

 

  • un premier care dă un semnal, semnalul că pentru orice om din sistemul de sănătate este că daca vrei să aperi interesul public, daca vrei transparență, dacă vrei să oferi informații publice, trebuie să te temi
  • pentru că dacă deranjezi pe cine nu trebuie, sistemul va acționa împotriva ta cu tot ce are
  • gestionarea pandemiei, așa cum s-a petrecut în ultimele luni, a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puțin: Premierul României discutând aproape niciodată cu MS, premierul lansând targeturi, ținte, fără să discute cu nimeni, premierul României transformându-se în primul epidemiolog al țării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoștea, pe care nu le-a discutat cu experții
  • este un lucru peste care putem să trecem la nivel personal, e un lucru mai puțin îmbucurător pentru un stat
  • fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de către opoziție, sigur, este firesc, ce este nefiresc e ca parteneri de coaliție să folosească accidente sau moduri mai puțin perfecte de a aborda o situație precum cele de la Foișor, respectiv de la Babeș, lucruri care nu țineau de MS. Spun că responsabilitatea clară pentru evacuarea de la Foișor era în sarcina altcuiva
  • am lăsat lucrurile astea să treacă pentru că m-am gândit că într-un guvern de coaliție există totuși limite. În final ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe, pe care și-a permis să o ”evalueze” exact ca Tudorel Toader acum câțiva ani
  • Pretextul demiterii din cauza publicării acelui ordin este fals. Ordinul stabilește pe baza unor date reale și relevante niște recomandări, care, de altfel, nu am văzut să fie combătute de nimeni.
  • Despre decesele provocate de Covid: Vă spun că există indicii că există o diferență. Că sunt mai puține decese raportate. Vorbim de o statistică și o metodologie care trebuie clarificată.

PSD cere înființatrea unei comisii de anchetă legat de acuzațiile lui Vlad Voiculescu

„PSD a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite și că actuala guvernare a ascuns realitatea cetățenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din Coaliția de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost mințiți de autorități, iar pe de altă parte că deciziile privind restricțiile impuse populației nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanților”, transmite Partidul Social Democrat, într-un comunicat de presă.

PSD cere partidelor din Coaliție să voteze solictarea partidului de a înființa o comisie de anchetă privind măsulirea datelor despre pandemie.

„În noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt. Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului și că nu folosesc „principiul transparenței”, doar ca pe un instrument de șantaj sau vendetă politică, atunci au obligația ca luni să voteze solicitarea PSD de înființare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să știe adevărul despre pandemie și despre modul în care au fost fundamentate restricțiile impuse în această perioadă”, transmite PSD.

Sursa: voxpublica.ro

TagsNews

Leave a reply