Florin Cîțu: „Două decizii necesare și suficiente pentru a reduce inflația”

0
306

Pentru reducerea inflației, sunt necesare două măsuri, spune fostul premier Florin Cîțu: „Fără măsurile psd-iste impuse după 1 aprilie 2022 nu am fi avut nici inflație așa mare, nici dobânzi mari și nici intervenții ale statului cu bocancii în economie”.

„Două decizii necesare și suficiente pentru a reduce inflația acum. Inflația psd-istă îi afectează în principal pe cei mai săraci români. Mai simplu, fără măsurile psd-iste impuse după 1 aprilie 2022 nu am fi avut nici inflație așa mare, nici dobânzi mari și nici intervenții ale statului cu bocancii în economie”, scrie pe Facebook Florin Cîțu, senator PNL.

Fostul premier susține că la rectificarea bugetară guvernul ar trebui să taie din deficitul bugetar cel puțin cele 3 miliarde lei adăugate la rectificarea bugetară din august, scrie stiripesurse.

Sper că nu se aștepta cineva ca MF-PSD să vină cu bugetul în Parlament în octombrie, așa cum a promis tov. Ciolacu? BNR să se concentreze pe un mesaj simplu – dobânzile cresc până când vedem semne clare că rata inflației scade. Atât. Se poate. De ce nu vrea MF-PSD să ajute politica monetară și implicit să-i ajute pe români?”, încheie Cîțu.

Leave a reply