vineri, septembrie 24

Florin Cîțu a criticat Camera Deputaților pentru că nu votează proiectul unui nou calendar de creștere a alocațiilor

0
368

Într-un briefing de presă la guvern, Cîțu a anunțat că guvernul va adopta o ordonanță de urgență deoarece deputații nu au adoptat proiectul care prevede un nou calendar pentru creșterea alocațiilor pentru copii, potrivit g4media.

”Bugetul a fost construit pe legislația în vigoare, dar în același timp eu v-am spus, am aprobat și o strategie fiscal-bugetară care arată foarte clar obiectivul nostru de a reduce deficitul bugetar în perioada următoare, până în 2024, sub 3% din PIB.

În același timp, la Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creștere a alocațiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toți membrii Coaliției. La Camera Deputaților, nu știu din ce motive s-a întârziat acest lucru, deși toți avem același obiectiv de predictibilitate, transparență și reducere a deficitului bugetar în perioada următoare”, a spus miercuri Florin Cîțu în conferința de presă de la guvern.


”Văd că în spațiul public există informații că proiectul de lege, deși aprobat în această formă – luni seară, Coaliția a decis să meargă pe varianta de la Senat, – primim semnale din partea opoziției că va fi atacat acest proiect de lege la Curtea Constituțională. În aceste condiții mă văd nevoit să aprob o ordonanță de urgență în ședința de guvern pentru a mă asigura că menținem stabilitatea financiară a României în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că alocațiile nu vor mai creștere în etapele stabilite anul trecut, fiind alt context economic în care Guvernul încearcă să reducă deficitul. Acesta a ținut, însă, să precizeze că din 2023 va exista o formulă predictibilă de creștere a alocațiilor. „Vom crea o formulă transparentă prin care vom crește alocațiile în fiecare an. Așa cum vom face și cu pensiile. În viitor mergem cu această formulă, nu înseamnă că ne oprim când alocațiile se dublează”, a spus Cîțu.

În spațiul public au apărut extrem de rar contre între cei doi competitori la șefia PNL. Precedentele înțepături au fost pe tema vaccinării, când Ludovic Orban a anunțat că la un moment dat vaccinul anti-covid va fi pe bani, iar Florin Cîțu a spus că nu există un asemenea plan.

Leave a reply