Acesta a declarat luni că nu a prejudiciat niciodată statul şi că este nevinovat. Procurorii au arătat în rechizitoriu că „la data de 26.08.2021 inculpatul Bodog Florian Dorel a depus extrasul contului bancar în care a consemnat suma de 75.741,25 RON. Prin ordonanţă s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 75.656 lei, asupra sumelor de bani existente în contul bancar deschis pe numele inculpatului Bodog Florian, în care a consemnat suma amintită”, potrivit Europa Liberă.

Olivia Andreea Marcu a fost angajată în calitate de consilier personal la Cabinetul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în baza a două contracte de muncă cu jumătate de normă.


„Activitatea urma să se desfăşoare la un loc de muncă fix, respectiv la Cabinetul ministrului sănătăţii Bodog Florian Dorel. Atribuţiile postului urmau să fie prevăzute în fişa postului, anexă la contractul individual de muncă, fişă a postului care deşi a fost întocmită nu a fost semnată de către inculpata Marcu Olivia Andreea deoarece nu s-a prezentat nicio singură zi la locul de muncă”, se precizează în rechizitoriul DNA.

Din verificări, a  mai rezultat că, în perioada în care a figurat că şi-a desfăşurat activitatea în calitate de consilier personal la Cabinetul ministrului Sănătăţii Bodog, consiliera a activat efectiv în cadrul Universităţii din Oradea-Facultatea de Medicină şi Farmacie, în calitate de asistent universitar, fără a se prezenta la locul de muncă din Ministerul Sănătăţii.

Universitatea din Oradea a confirmat că în perioada 18 noiembrie 2016 – 30 septembrie 2017, Olivia Marcu a fost angajată cu contract individual de muncă şi a fost plătită la oră.