miercuri, octombrie 4

REPER, platformă recent înființată, ținta ironiilor chiar din prima zi a lansării

0
502

REPER, a patra platformă înființată de Dacian Cioloș în ultimii șase ani a fost ținta unor ironii ale foștilor colegi, membri cu greutate în USR, partidul care l-a ales pe Cioloș președinte în urmă cu doar patru luni.

Nici pagina de Facebook a partidului nu s-a viralizat la nivelul așteptat pentru platforma înființată de un fost comisar european, fost ministru și premier, fost șef al celui de-al treilea cel mai mare grup europarlamentar de la Bruxelles (Renew Europe) și fost lider al celui mai important partid de opoziție, al treilea situat la cele mai recente alegeri, din 2020.

Pagina de Facebook a strâns aproape 900 de like-uri în ziua lansării și un impact slab în social media, cu doar 100 de like-uri la postarea referitoare la lansarea platformei și puțin peste 20 de comentarii.

Dan Barna a fost cel care a împins ironia până acolo în a publica bannerul noului partid cu tot cu sloganurile acestuia, adăugând la final ”USR”:

Cosette Chichirău a apelat la un joc de cuvinte pornind de la numele noii platforme a lui Dacian Cioloș, într-un mesaj de felicitare pentru Clubul Sportiv de Scrimă:

”Rezultatele vin pentru cei care muncesc și pentru cei care luptă până la capăt. Acesta este adevăratul REPER al câștigătorilor”, a scris liderul USR de la Iași.

Și Clotilde Armand a ironizat noul proiect politic al lui Dacian Cioloș, apelând la un joc de cuvinte și spunând că atunci când îți abandonezi toți camarazii nu ai reper:

”În momentul în care alegi să fugi în plină luptă, în momentul în care îți abandonezi toți camarazii de pe front înseamnă că n-ai nici un REPER”.

Și Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, s-a folosit de numele partidului pentru a-i transmite un mesaj dur lui Dacian Cioloș:

”Să ți se ofere atâtea șanse pe care să le ratezi una după alta, ăsta da REPER al eșuării!”, a transmis Stelian Ion.

Dacian Cioloș a marcat plecarea din partid printr-un mesaj pe Facebook, spunând că simt un gust amar și tristețe:

”Îmi este imposibil să găsesc o formulă prin care să exprim pe de-a-ntregul ceea ce simt în aceste momente. Cu siguranță despărțirea de USR îmi lasă un gust amar și o uriașă cantitate de tristețe”, a scris Dacian Cioloș marți pe Facebook după ce a demisionat din USR și a anunțat lansarea Partidului REPER, alături de alți europarlamentari demisionari din USR.

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a subliniat faptul că, în ultima perioadă Dacian Cioloș a renunțat la mai multe proiecte în care era implicat:

”A ales o serie de renunţări în ultima vreme: demisie de la Renew, demisia de la preşedinţia USR, demisie din USR”, a transmis Drulă marți.

Leave a reply