luni, septembrie 27

FENOMEN UNIVERSAL: De ce nu ajung copiii de bani gata să fie pedepsiți atunci când încalcă legea

0
68

Părinții lor sunt oameni cu influență și mulți bani, iar copiii ajung să aibă probleme cu legea. Însă, pentru că fac parte din ”înalta societate”, scapă fie cu amenzi înjositor de mici, fie cu pedepse cu suspendare, declara psihologul criminalist Liviu Chesnoiu pentru Ziare.com.

Chesnoiu mai adauga că “acest fenomen se întâmplă pentru că părinții le dau acces la foarte mulți bani, le fac toate voile și îi scapă din mână.”

”Este un fenomen universal. Copiii aceștia sunt mai agitați, mai răsfățați, au foarte mulți bani pe mână și își permit tot felul de extravaganțe. Când fac diverse infracțiuni, până se fac cercetări sau se găsește o soluție, se clasează cazul. Provenind din familii cu mulți bani, își permit să plătească și cei mai buni avocați care știu să aplice tot felul de chichițe avocățești, să prelungească termenele până se prescrie cazul.


Acești copii consideră că nimeni nu îi poate atinge. Au foarte mulți bani, au fițe, mulți fac studii în străinătate, poate că de acolo au căpătat și năravul acesta să mai fumeze nu știu ce iarbă și așa mai departe. Sunt copii scăpați de sub atenta supraveghere a părinților.

Însă nu îndrăznește nimeni să se lege de ei. Primesc mașini de lux, sunt cocoloșiți. Sunt în înalta societate, unde se acoperă unii pe ceilalți. Corb la corb nu își scoate ochii. Se încuscresc, se înrudesc și cine să le mai facă ceva.

Dar acest fenomen se întâmplă mai ales în spațiul nostru balcanic de aici. În țările civilizate copiii se apucă de mici să muncească, nu au timp de așa ceva.

Sunt multe exemple de copii de polițiști, magistrați, politicieni care încalcă flagrant legea, uneori sunt condamnați, însă procesul durează foarte mult timp, iar de obicei, pedepsele sunt mici”, a explicat colonelul (r.) Liviu Chesnoiu pentru Ziare.com.

Leave a reply