duminică, septembrie 24

Fenechiu: „PNL rămâne un susținător al eliminării pensiilor speciale”

Parlamentul poate corecta într-o lună sau chiar în sesiune extraordinară, la nevoie, legea care elimină pensiile speciale pentru senatori și deputați. O spune la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, după ce CCR a stabilit că documentul adoptat anul trecut de Legislativ încalcă legea fundamentală, pentru că procedura s-a desfășurat prea rapid.

Daniel Fenechiu declară că ”PNL a avut ca deziderat eliminarea pensiilor speciale și nu de azi, de ieri, de multă vreme. PNL rămâne un susținător al eliminării pensiilor speciale, iar ca avocat vă spun că trebuie să așteptăm decizia Curții, să vedem care sunt motivele pentru care legea ar fi încălcat procedural regulile de emitere a unei asemenea legi și cu siguranță, trebuie revenit, ținând cont de toate obiecțiile CCR, cu o procedură care să nu fie viciată”.

Întrebat cum se face că nimeni din Parlament nu și-a dat seama anul trecut că procedura de adoptare a legii este neconstituțională sau dacă nu cumva parlamentarii au mizat tocmai pe faptul că documentul va pica la CCR, senatorul PNL a răspuns:

”Nu am văzut absolutamente nimic care la momentul respectiv să-mi tragă vreun semnal de alarmă, că ar exista vreo problemă. Chiar nu știu ce are în vedere Curtea, pentru că avea procedura de urgență declarată, avea rapoartele de rigoare, a avut o majoritate fantastică, adică exceptând 30 de parlamentari care s-au abținut să voteze, toți cei care au fost în sală au votat pentru, deci nu-mi dau seama ce s-a greșit acolo (…). Nu am sesizat la momentul respectiv nimic. Este posibil ca totul mergând pe repede înainte, fiind o presiune extraordinară, să-mi fi scăpat și mie ceva, însă nu am văzut nimic care să îmi dea o bănuială că ar fi neconstituțional (…). Vreau să vă asigur că în ceea ce privește PNL, în nici un caz nu ne-am dorit o formă care să pice la Curte”.

Daniel Fenechiu crede că legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor ar putea fi corectată într-o lună: ”Dacă proiectului i se dă caracterul de procedură de urgență, într-o lună, în mod așezat, această problemă poate fi rezolvată. Dacă nu va fi o lună, poate fi o lună și jumătate. Dacă intrăm în vacanță, putem face o sesiune extraordinară”.

1 comment

  1. aCID 6 mai, 2022 at 16:33 Răspunde

    Sigur, că nu te doare gura… și colegul Rareș le elimina „într-o lună de la alegeri” acum niște ani. Nasol să vă facă treaba USR și voi să dați din colț în colț cînd vă inghesuie lupii bătrîni alde Năstase și Buzatu, nu?

Leave a reply