Sătenii unui sat indian au ţinut ostatic un crocodil timp de ore întregi ca protest

0
824

Speriați de descoperirea unui crocodil de doi metri într-un canal de irigații, locuitorii unui sat din nordul Indiei au decis să răpească animalul și să ceară o răscumpărare.

Potrivit ziarului Times of India, citat de jn.pt, reptila a scăpat dintr-o rezervație naturală aproape de sat, în urma inundațiilor puternice care au lovit regiunea săptămâna trecută. Crocodilul a ajuns în Midania, în statul Uttar Pradesh.

Momentele de panică au fost urmate de momente de negociere, deoarece locuitorii au decis să transforme animalul în ostatic.

Au cerut 50.000 de rupii (aproximativ 570 de euro) pentru a elibera crocodilul”, a declarat Anil Patel, responsabil pentru Parcul Național Dudhwa. „Au spus că merită acei bani pentru salvarea animalului și avem nevoie de ore, cu ajutorul autorităților locale și al poliției, pentru a-i convinge să-l elibereze”, a adăugat el.

La două ore după începerea dialogului, autoritățile au trebuit să amenințe că vor aduce locuitorii în fața justiției, astfel încât crocodilul să poată fi din nou liber. „Nu aveau idee că crocodilul este un animal protejat prin lege”, a spus Patel.

Locuitorii au cedat la cererea șefului satului, fără nicio consecință pentru grupul de cetățeni.

Leave a reply