luni, septembrie 26

Faţa nevăzută a Rusiei: Iahturile și amanta lui Serghei Lavrov

0
760

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov deschide lista candidaţilor partidului regimului Putin în alegerile parlamentare programate de vineri până duminică în Rusia.

Acesta este prezentat de propaganda rusă ca un tehnocrat patriot, modest şi priceput, însă o investigaţie publicată joi pe blogul opozantului Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, demontează această imagine.

Presedintele Putin si ministrul de Externe Lavrov

Alegerea plasării lui Serghei Lavrov, 71 de ani, în fruntea listei partidului Rusia Unită nu este întâmplătoare. Aflat de 17 ani la şefia diplomaţiei ruse, Lavrov are parte de o imagine publică atent lucrată şi prezentată: funcţionar patriot, tehnocrat fără cusur, cu un stil de viaţă modest şi familist convins. Însă această imagine este departe de realitate, arată o investigaţie jurnalistică publicată pe site-ul navalny.com cu titlul „Iahturile, mita şi amanta: Ce ascunde ministrul Lavrov”. Investigaţia scoate la iveală un personaj corupt şi amoral.

„Putin îl admiră şi îl plasează în fruntea listei Rusiei Unite pentru Duma de Stat. Pentru ca alegătorii să-i vadă numele şi să gândească: «Da, îmi doresc un astfel de deputat, cu siguranţă voi vota pentru Rusia Unită».

În mai toate sondajele, Lavrov este chiar mai popular decât Putin. Este foarte celebru şi ruşii au încredere în el. Dar în zadar. Degeaba. Iată de ce”, încep autorii investigaţiei.

Lavrov pozează în public ca un familist decent, cu 50 de ani de căsătorie în spate. În timp ce se prezintă în acord cu valori specifice unei Rusii tradiţionale, conservatoare, el duce de fapt o viaţă dublă. Căci, pe lângă familia oficială, are şi o „familie secretă” cu o amantă care se bucură de maşini scumpe şi proprietăţi de lux în Moscova, la periferia capitalei ruse, dar şi la Londra, dezvăluie autorii, argumentând fiecare afirmaţie cu poze, informaţii obţinute din surse, verificarea unor date specifice, cum ar fi călătoriile de zbor etc.

Svetlana Poliakova, amanta lui Lavrov – FOTO navalny.com

Aproape toată lumea din Ministerul de Externe ştie despre amanta lui Lavrov, fiind considerată adevărata sa soţie, spune o sursă din interior. De altfel, mulţi angajaţi ai diplomaţiei ruse o au înregistrată în agendă ca Svetlana Lavrova.

Numele ei este Svetlana Poliakova, are 50 de ani şi „este aproape cea mai influentă persoană din Ministerul de Externe”. „Poate concedia pe cineva pe care nu-l place, participă la evenimente oficiale şi îl însoţeşte pe Lavrov la întâlnirile cu Putin”, conform articolului.

Leave a reply