sâmbătă, iunie 15

Falcă, despre rocadă: ”Cel mai bine ar fi să respectăm protocolul. Va fi aplicat în patru zile”

Protocolul coaliției trebuie respectat, iar rocada de la guvernare trebuie făcută așa cum s-a convenit, declară la RFI vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. El afirmă după tensiunile din ultimele zile din coaliție că ”nu trebuie să existe deranj în interiorul partidelor”.

PNL, PSD și UDMR poartă în aceste zile negocieri intense pentru împărțirea ministerelor în viitorul Guvern Ciolacu. Social-democrații și-ar dori să păstreze Transporturile. De partea lor, liberalii ar vrea Ministerul Mediului de la UDMR, în timp ce formațiunea maghiară amenință că dacă se va întâmpla asta, va ieși de la guvernare.

Gheorghe Falcă spune că acordul politic privind rocada de la guvernare ar trebui respectat.

Cel mai bine ar fi să respectăm protocolul. Cred că lucrul acesta va rezolva relația dintre cele trei partide, un protocol scris trebuie să fie un protocol implementat. Am văzut de câteva luni de zile că există o campanie, o campanie făcută de PSD care spune că miniștrii buni de la Transporturi și de la Ministerul Fondurilor Europene să rămână și lucrul acesta complică punerea în practică a protocolului. Eu cred că în acest moment, protocolul trebuie aplicat, aplicarea lui se va realiza în patru zile, astfel încât rocada se va realiza fără mare disconfort”.

Întrebat dacă PNL își dorește Ministerul Mediului de la UDMR, vicepreședintele formațiunii liberale acesta a răspuns: ”Noi oficial nu am discutat niciodată în interiorul PNL, ședința este programată abia săptămâna viitoare, când vom discuta modul în care se va realiza rocada la nivel guvernamental și de aceea, noi rămânem în statutul pe care-l avem semnat în protocolul dintre cele trei partide și cred că aceasta trebuie să fie opțiunea finală a tuturor (…). Nu trebuie să existe deranj în interiorul partidelor”.

Leave a reply