Facebook i-a prins pe ruși cu intoxicari gen ”familia tradițională”! Dovezi clare

0
1044
Facebook a anuntat ca o ancheta interna a descoperit faptul ca, timp de doi ani, aproape 500 de conturi false au cumparat publicitate de 100.000 de dolari pentru a raspandi in retea opinii controversate pe diverse teme, cum ar fi armele de foc si egalitatea in drepturi. Campania a fost finantata din Rusia si anuntul vine pe fondul discutiilor legate de modul in care Rusia a incercat sa influenteze rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA.

Ancheta celor de la Facebook a aratat ca intre mai 2015 si mai 2017 cele 470 de conturi in cauza au cumparat 3.000 de anunturi in valoare de 100.000 de dolari. Continutul platit nu se referea strict la alegerile din SUA sau la un anumit candidat, insa avea ca scop amplificarea dezbinarii creata in societate de teme controversate cum ar fi LGBT sau armele de foc, anunta Hotnews. ro

„Publicitatea si conturile par sa se fi concentrat pe amplificarea mesajelor care pot crea dezbinare in societate, atat la nivel politic, cat si social si in toate segmentele spectrului politic”, spun cei de la Facebook. Conturile in cauza au fost inchise. Facebook spune ca banuieste ca aceste conturi au fost create de un grup celebru pentru ca posteaza mesaje pro-Kermlin din St Petersbug, Internet Research Agency.

Romania este si ea victima intoxicarilor homofobe promovate de Moscova. Recent, o organizatie pe nume ”Coalitia pentru familie” (despre care se banuieste ca are legaturi cu campaniile rusesti pentru sustinerea asa-zisei ”familii traditionale”) a reusit sa bata palma cu majoritatea PSD-ALDE pentru sustinerea unui referendum privind ”definirea în Constitutie a familiei traditionale”. Aflati in cautare de subiecte care sa deturneze atentia opiniei publice de la atacurile la justitie si masurile populiste care pot provoca un colaps economic fara precedent, liderii Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au anuntat sustinerea referendumului privind ”familia traditionala”.

Leave a reply