Explozie de comenzi pentru aparatul care dă rezultatul testului de coronavirus în 30 de minute

0
1240

În urmă cu o săptămână făcea furori peste Ocean ştirea privind omologarea de către Guvernul Canadei a unui dispozitiv portabil pentru depistarea infecţiei cu coronavirus. Testul care dă rezultatul foarte repede se face cu secreţii recoltate din nas şi gât. Între timp, au apărut noi informaţii despre kit-ul medical.

„Cubul Spartan” este numele testerului produs de compania Ottawa’s Spartan Bioscience, din capitala ţării, iar acurateţea analizei medicale este de 100%.

Dispozitivul de mână, de dimensiunea unei cani de cafea, elimină nevoia de probe-tampon. Adică, nu mai e nevoie de un intermediar care să ducă proba la un laborator, ceea ce poate fi o mare provocare logistică.

“Cubul Spartan” poate fi utilizat inclusiv de personal nespecializat în domeniul medical, fiind foarte util inclusiv pentru testele făcute în aeroporturi, la punctele de frontieră, şcoli etc.
Luna trecuta, compania canadiana Spartan Bioscience şi-a adaptat aparatul portabil pentru realizarea testelor ADN, în prezent acesta putând depista coronavirusul într-un organism umand infectat în doar aproximativ 30 minute – din câte se pare cel mai rapid test din lume la ora actuală.
Evident, comenzile au început să curgă valuri-valuri.
Deocamdata, ritmul estimat de producţie este de 1.500.000 de bucăţi pe lună, potrivit CTVNews.ca.
Primele cereri sunt clare, astfel:
• Ontario: 1 milion bucăţi
• Quebec: 200.000 bucăţi
• Alberta: 100.000 bucăţi

Ministerul Sănătăţii a validat dispozitivul sâmbăta trecută. Afluenţa de comenzi este simplu de explicat: oricine poate avea cu el un astfel de test omologat oficial de statul canadian, care nu dă eroare. Asta va permite deblocarea socială, libertatea de mişcare şi resuscitarea activităţii economice după ce pandemia a anchilozat practic toată lumea din punct de vedere al business-ului. Aeroporturile, de exemplu, îl vor putea folosi, de asemenea companiile aviatice, ceea ce va permite reluarea transporturilor aeriene – puternic afectate de criza actuală. Şi e doar un exemplu de domeniu în care testele rapide sunt aşteptate cu nerăbdare.

De moment, nu sunt clare informaţiile privind preţul dispozitivului portabil pentru testul de coronavirus.

VEZI ŞI:

Lovitură de piaţă: test coronavirus portabil, aprobat de Canada. Rezultatul – în nici o oră. Provincia Ontario a comandat deja un milion de kituri

 

 

 

 

Leave a reply