Explicația fostului SG al TNL: „Scandările din cadrul Școlii de Vară sunt reprobabile și nu fac cinste organizației”

0
288

Secretarul general al TNL a fost demis din funcția publică, în urma scandalului generat de injuriile aduse de tinerii liberali la adresa PSD, la Școala de Vară. Octavian Oprea susține că scandalul provocat de TNL este reprobabil și nu face cinste organizației.

„Ieri am fost demis din funcția de vicepreședinte al ADR pentru că am facut parte din echipa de organizare a școlii de vară a Tineretului Național Liberal. Tinerii au personalități puternice și ieșiri temperamentale, de fapt asta înseamnă să fii tânăr. Tinerețea nu e vârsta premeditării sau a loviturilor de imagine gândite și așezate judicios. Scandările care s-au auzit în cadrul Școlii de Vară sunt reprobabile și nu fac cinste unei organizații care reunește tineri de viitor din toată România, de la antreprenori și oameni de succes din mediul privat, pâna la sute de aleși locali, demnitari sau oameni care lucrează zi de zi pentru ca românii să poată beneficia, în sfârșit, de servicii publice de calitate” , susține Octavian Oprea, într-o postare pe Facebook, preluată de adevarul.

Fostul secretar general al TNL susține că situația trebuie să ridice semne de întrebare pe scena politică din România, fiind nevoie de libertatea de exprimare.

Ca liberal, știu că libertatea de exprimare este garantată și face parte dintre valorile esențiale ale unei societăți democratice, însă exprimarea trebuie să țină cont și de sentimentele celorlalți membri ai societății. Mai cred, totuși, că această situație trebui să ridice semne de întrebare pe scena politică din România. E nevoie de această libertate de exprimare, altminteri ne întoarcem la timpuri de tristă amintire, pe care nu le mai dorim. Progresul, schimbarea, înnoirea înseamnă și nemulțumire și conflict, toate fiind lucruri care țin de viața normală și de natura umană” , a precizat acesta.

Fostului secretar general al TNL afirmă faptul că activitățile profesionale și cele politice sunt coordonate și existența ierarhiei și regulilor.

„Ca fost demnitar al statului român, recunosc faptul că activitățile profesionale și cele politice sunt mereu coordonate, că există ierarhii și reguli care trebuie respectate. Pentru mai bine de 30 de luni, am îndeplinit funcțiile de vicepreședinte și președinte al ADR, instituția care lucrează pentru transformarea digitală a României. A fost o perioadă extraordinar de intensă în plan profesional, dar și personal. În această perioadă, multe lucruri au fost făcute bine și ,dintre ele, multe chiar în premieră în ceea ce privește aducerea în secolul XXI a adminsitrației publice din România” , a precizat Octavian Oprea.

Leave a reply