Există informații că situația din Rusia devine critică

0
3205

Sursa: https://ru.usembassy.gov/security-alert-for-u-s-citizens-in-russia/

Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei recomandă cetățenilor săi să părăsească imediat teritoriul Federației Ruse.

De asemenea, autoritățile poloneze insistă să se abțină de la călătorii în Federația Rusă. Anterior, aceleași recomandări au fost date și de Bulgaria.

Ambasada SUA la Moscova le cere cetățenilor americani să nu călătorească în Rusia, iar cei care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să părăsească imediat țara.

“Alertă de securitate pentru cetățenii americani din Rusia
Ambasada SUA la Moscova, Rusia (27 septembrie 2022)

Eveniment: Pe 21 septembrie, guvernul rus a început o mobilizare a cetățenilor săi la forțele armate în sprijinul invaziei sale în Ucraina. Rusia poate refuza să recunoască cetățenia americană a cetățenilor cu dublă cetățenie, să le refuze accesul la asistența consulară americană, să împiedice plecarea lor din Rusia și să înroleze cetățeni cu dublă cetățenie pentru serviciul militar.

Opțiunile de zboruri comerciale sunt extrem de limitate în prezent și sunt adesea indisponibile în termen scurt. Rutele pe uscat cu mașina și autobuzul sunt încă deschise. Dacă doriți să plecați din Rusia, ar trebui să faceți aranjamente independente cât mai curând posibil. Ambasada SUA are limitări severe în ceea ce privește capacitatea sa de a asista cetățenii americani, iar condițiile, inclusiv opțiunile de transport, pot deveni brusc și mai limitate.

Cetățenii americani nu ar trebui să călătorească în Rusia, iar cei care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să părăsească imediat Rusia, existând opțiuni limitate de călătorie comercială. Departamentul de Stat oferă informații despre călătoriile comerciale pe pagina Informații pentru cetățenii americani din Rusia – Opțiuni de călătorie în afara Rusiei de pe travel.state.gov.

Acest site oferă, de asemenea, informații despre cerințele de intrare în țările vecine, procedurile de călătorie cu pașapoartele americane expirate în anumite circumstanțe și cerințele de viză pentru familiile cu membri ai familiei cetățeni americani și ruși.

Reamintim cetățenilor americani că dreptul la întrunire pașnică și libertatea de exprimare nu sunt garantate în Rusia.
Evitați toate protestele politice sau sociale și nu fotografiați personalul de securitate la aceste evenimente. Autoritățile ruse au arestat cetățeni americani care au participat la demonstrații.

Acțiuni de întreprins:
• Citiți Avizul de călătorie al Departamentului pentru Rusia.
• Aveți asupra lor documente de identitate corespunzătoare, inclusiv un pașaport S.U.A. cu viză rusă actuală.
• Aveți un plan de urgență care nu se bazează pe asistența guvernului SUA.”

Leave a reply