Exemplul Mariei Ludușan, bătrâna de 100 de ani care s-a vaccinat cu Moderna

La 100 de ani, Maria Ludușan din comuna clujeană Tureni s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna. O echipă mobilă de la Spitalul Militar Cluj-Napoca s-a deplasat acasă la ea și a vaccinat-o.
Maria Ludușan a împlinit 100 de ani pe 26 februarie și spune că Dumnezeu i-a dat sănătate. Aceasta a prins al Doilea Război Mondial, a fost văduvă de război și recunoaște că nu a avut o viață ușoară. Cu toate acestea, a ajuns la 100 de ani și, la vârsta ei mănâncă orice și se roagă mult, atât pentru ea cât și pentru fiica și ginerele care locuiesc cu ea. În lunga sa viață nu prea a fost bolnavă, are doar o operație de apendicită din tinerețe, iar recent și-a rupt un picior și are o tijă. O mai dor mâinile și picioarele, și ia medicamente pentru inimă și tensiune, dar în rest nu se plânge. Este lucidă și a vrut să se vaccineze împotriva COVID-19.
”Tineretul de azi să se vaccineze, ca să trăiască. Al lor e viitorul în față. Nu știu de ce se feresc de vaccin, că eu m-am vaccinat acuma și nu am simțit nimic, nu doare defel. Toată lumea să meargă să se vaccineze”, a spus doamna Maria, după ce a primit doza de vaccin.
„Dumnezeu sfântul mi-o dat atâția ani. Dacă vrea să mă ție, trebuie să trăiesc, ce să fac!? Nu m-am gândit la anii ăștia niciodată. Am fost șase frați și am rămas singura care mai trăiește, restul or murit”, ne-a povestit doamna Maria.
Pentru că este un exemplu pentru mulți, doamna Maria a primit un buchet de flori, o felicitare și o cutie de ciocolată din partea medicilor de la Spitalul Militar.

Leave a reply