EXCLUSIV. Orașul din România cu consilieri care vor să fie rău, ca lor să le fie bine. Ați ghicit partidul!

1
1017

Motru este un oraș tânăr, creat în vremea industrializării ceaușiste, pe baza exploatărilor miniere din zonă. Ca și ”fratele” său Rovinari, era una dintre destinațiile preferate ale celor care căutau un loc de muncă bine plătit, în vremea comunismului.

Situat la 100 kilometri sud de celebra Valea Jiului – locul de unde avea să ”răsară” Miron Cozma – Motru, ca de altfel întreg bazinul minier al Olteniei (deseori se confundă mineritul din Hunedoara, deasupra Carpaților, cu cel din Gorj sau Mehedinți), a fost întotdeauna un tărâm liniștit;  doar puțini dintre minerii de aici au fost atrași de ”armata de ocupație” creată de Luceafărul Huilei pentru a nimici manifestațiile anti-Iliescu, din București, în anii 90.

Dar amprenta FSN-ismului de partid și de stat a rămas adânc înfiptă în mentalul unora dintre ”influencerii” politici ai acestor zone, fie ele la sud sau la nord de Carpații Meridionali. Bunăoară, până în 2016, Motrul a fost condus TREI mandate la rând – adică 12 ani la rând! – de un primar PSD. Consecințele se văd încă și astăzi.

Orașul a zăcut în subdezvoltare, a pierdut populație, terenuri, venituri, investiții, bani, locuri de muncă, s-a îndatorat degeaba până la limita falimentului, a sărăcit enorm. Sătui de baronii locali creați pe axa Iliescu-Năstase-Ponta-Dragnea, motrenii au votat în cele din urmă, în 2016, un alt primar: Gigel Jianu.

În interviul video de mai jos, acesta ne-a dezvăluit amănunte cutremurătoare despre cum fac politică unii dintre urmașii lui Ion Iliescu din astfel de zone, altfel ferite de atenția presei centrale: prin sabotarea pe față a cetățenilor din oraș! Consilierii PSD, care sunt majoritari în Consiliul local, au blocat proiecte mari, cu fonduri gratis, care ar fi putut să ajute foarte mult orașul.

Două dintre acestea – ajutorarea micilor afaceri din zonă și o stație de reciclare a deșeurilor – au fost respinse, doar din motivul ca actualul primar să nu-și treacă în cont aceste realizări, care desigur că l-ar fi făcut și mai popular printre locuitorii din Motru! Incredibil, nu?

Peste 8 milioane de euro, cam cât o felie groasă din bugetul anual al celui de-al doilea municipiu din Gorj, s-au dus pe apa sâmbetei urmare a acestui mod iresponsabil de a folosi votul oamenilor în interes de grup.

Dacă vreți să aflați mai multe despre cum se face politică în România reală, ascultați-l pe primarul care a venit după dezastrul PSD-ist. Veți înțelege de ce PSD are încă atât de multă putere în această țară și de ce interesul acestui partid este ca românii să rămână săraci, mințiți și batjocoriți la ei acasă. Doar așa poate supraviețui politic un ”partid” care își trage seva din răul altora.

Ca și la București, planul PSD e același peste tot: jaf la drumul mare, afară din țară cu cei care nu se ”adaptează” sistemului mafiot și blocarea altora, dacă îndrăznesc cumva să schimbe lucrurile în bine. Adică, după ei potopul… Motru e dovada.

Leave a reply