sâmbătă, octombrie 1

EXCLUSIV-OPINIE: ”Pentru a fi salvat CFR Marfă ar trebui reorganizat”

0
582

Aceasta este opinia sindicaliștilor, de Federația Mecanicilor de locomotivă, obținută azi, in EXCLUSIVITATE, de la președintele acestora, domnul Iulian Măntescu.

Lumea Liberă:   În actualele condiții, care ar fi speranța de ”viață” a sistemului feroviar, atât la nivelul celor de călători, dar și de marfă?

Iulian Măntescu:  Aici ar trebui să plecăm de la gestionarul de infrastructură: nu aș trece cu vederea raportul Curții de Conturi, dat publicității.

Acesta conține cam 90 de pagini… și a scos în evidență greșelile comise de către conducerea ministerului, dar și a guvernărilor din ultimii 20 ani, iar aici este de ajuns a ne gândi la situația falimentară a CFR Marfă, de azi.

Una din ideile evidențiate acolo, este acela că sistemul feroviar ar trebui regândit și reformat în totalitatea sa. Așa au făcut în 2001 polonezii. Curtea de Conturi mai spune că, pentru a fi salvată CFR  Marfă ar trebui reorganizat întregul sistem, chiar pe principiul HOLDINGULUI.

Plecând din acest punct, statul român va putea face alocații bugetare, atât pentru modernizarea infrastructurii, cât și pentru achiziționarea de material rulant nou.

Leave a reply