duminică, septembrie 24

EXCLUSIV. Ne e greu nouă? Ascultaţi atunci un brazilian de rând! Carlos Alberto şi demnitatea sărăciei în faţa crizei coronavirus

0
946

Călin Daniel Cruceru

Călin Daniel Cruceru – corespondenţă din Sao Paolo pentru LUMEALIBERA.RO

 

Situaţia din America de Sud continuă să fie tot mai îngrijorătoare, şi din cauză că în unele ţări, cum ar fi Brazilia, autorităţile de la cel ai înalt la statului au ignorat pericolul iniţial reprezentat de coronavirus.

În Brazilia, oamenii se află într-o confuzie totală. Pe de o parte, preşedintele Bolsonaro continuă să trateze cu lejeritate pandemia, pe de alta guvernatorii marilor regiuni ca Rio de Janeiro şi Sao Paolo sunt adepţii măsurilor dure de carantină, ca în Europa.

LUMEALIBERA.RO a stat de vorbă cu Carlos Alberto, om de afaceri din regiunea metropolei Sao Paolo.

Mărturia lui este cutremurătoare, dar emană acea demnitate specifică multor oameni simpli din America Latină, care îşi duc greutăţile cu o seninătate pe chip ce te înmoaie şi te mişcă efectiv!

Sute de milioane de sud-americani sunt practic descoperiţi în faţa crizei coronavirus, dar şi mai tare îi sperie sărăcia şi mai mare pe care ar putea-o aduce un blocaj în economie.

Brazilia, ca de altfel mai toate ţările din America Latină, e sufocată de ani buni de corupţie politică, iar consecinţa este sărăcia oamenilor de rând, greutăţile celor ca Alberto care încearcă să producă ceva.

„Oamenii aici nu au posibilităţi să suporte o carantină de lungă durată. Foarte mulţi brazilieni trăiesc de pe o zi pe alta şi  dacă vor exista interdicţii de mişcare asta va afecta mult starea socială în ţară”, spune Carlos Alberto, în scurta înregistrare video de mai jos.

 

Leave a reply