EXCLUSIV. Mesajul care arată că doar 41,08% din profesori s-ar vaccina! Ce se întâmplă cu școala românească?

0
714

Cadrele didactice din România răspund în aceste zile la o întrebare care ar putea influența redeschiderea școlilor: sunt sau nu de acord să se vaccineze?

Datele preliminarii obținute de Europa Liberă în urma discuțiilor cu oameni din breaslă arată că sistemul s-a împărțit în două: jumătate vrea să se vaccineze, cealaltă mai așteaptă. Sindicaliștii confirmă procentele și acuză campania de informare defectuoasă a autorităților.

LUMEALIBERA.ro a intrat în posesia datelor concrete din județul Gorj, care arată o situația pe cât de gravă, pe atât de imposibilă.


Pe de o parte, numărul cadrelor didactice dispuse să se vaccineze anti-COVID este neașteptat de mic, pe de alta situația este cu atât mai stranie cu cât vorbim de o categorie socială de la care lumea are pretenții: oameni cu educație, care teoretic au discernământul necesar pentru a nu a nu pica în plasa celor care și-au propus să arunce lumea în haos prin campanii conspiraționiste antivacciniste și care pun la îndoială gravitatea pandemiei actuale.

Pe drumul acesta, școala românească devine părtașă la explozia incontrolabilă a pandemiei în România, la sugrumarea sistemului sanitar și la un val de decese fără precedent care ne-ar putea arunca într-o epocă similară cu cea a celui de-Al Doilea Război Mondial.

Mesajul trimis pe grupul de whatsapp al profesorilor din Gorj

Astfel, mesajul obținut de redacția noastră este trimis pe un grup de whatsapp din care fac parte cadre didactice din județul lui Brâncuși și el arată o situație îngrijorătoare: doar 41,08% din profesori sunt dispuși să se vaccineze!

Adică, nici măcar jumătate din cadrele educaționale din județ nu au încredere în vaccin!

Situația e și mai gravă pentru personalul auxiliar din învățământ – doar 40,92% din angajații care nu predau la catedră s-ar vaccina. Cât privește numărul angajaților din educație fără legătură cu procesul educațional, el este și mai mic atunci când vine vorba de vaccinare.

Dacă mai adăugăm la acest caz pe cel din județul Galați, unde un inspector îi trimitea pe dascăli la cursuri de horoscop, în loc să promoveze sănătatea populației în interiorul școlilor, devine și mai strigător la cer.

Această realitatea tristă nu e o întâmplare: ea confirmă degradarea calității școlii românești, care în ultimele decenii a fost invadată de non-valori, de adepți ai teoriilor conspirației care se opun Educației universale și de ”spioni” ai mafiei politice de tip PSD, care a infestat învățământul românesc cu șpagă, cumetrii și subcultură.

Aberația sindicaliștilor că statul nu a informat suficient de clar profesorii despre vaccinuri este o dovadă în plus a distrugerii calității sistemului românesc de învățământ; ce alt gen de ”comunicare” ar putea să-i mai convingă pe dascăli că vaccinul e necesar dacă tot ce au spus medicii, specialiștii, OMS și toată lumea normală la cap nu e suficient?

Detalii despre halul în care au adus liderii sindicali, politicienii și profesorii slabi educați școala românească, AICI

Date despre procesul actual de strângere de date despre vaccinare în Educație

  • Centralizarea opțiunilor pro sau contra vaccin a personalului din învățământul preuniversitare a fost cerută de Ministerul Educației, în vederea derulării etapei a II – a de vaccinare. Rezultatele la nivel național vor fi strânse până pe 15 ianuarie.
  • Cadrele didactice sunt incluse în categoria „lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale”, însă vaccinarea este opțională și autoritățile au nevoie de centralizare pentru a ști ce pași trebuie să urmeze mai departe.
  • Ministrul Educației spune că „disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ” va fi unul dintre factorii luați în calcul în momentul în care se va decide data redeschiderii școlilor, chiar dacă acesta nu va fi hotărâtor.
  • Sindicaliștii acuză că în anumite locuri din țară se fac presiuni asupra cadrelor didactice, care sunt puse să semneze declarații pe propria-răspundere în care să scrie dacă sunt sau nu de acord să se vaccineze, deși ministerul nu a cerut asta.

VEZI ŞI:

În ce hal a ajuns școala românească! Invazie de incultură, îndobitocire fake news și PSD-ism feroce, pe Grupul Profesorilor din România

“Refuz să arunc ţara în aer. Nu mă las, voi dezvălui tot!”. Florin Cîţu acuză atacul “securistic” la adresa sa şi a familiei

Afară cu Mîța Rusiei din școala românească și cu buldogul ”Mitralieră” din Parlament! Două cadouri otrăvite, într-o singură zi

Leave a reply