Pentru cei care nu-l cunosc personal sau nu lucrează cu el, Florin Cîțu este foarte atent cu măsurile anticoronavirus.

”E permanent atent, foarte precaut. Se dezinfectează, nu renunță la mască, nu lasă garda jos. Unii dintre noi cred probabil că Florin exagerează, dar dacă ar fi toți atenți ca el cu siguranță că ne-ar fi mai bine tuturor. Nu mai punem la socoteală că se testează foarte des pentru COVID, pentru că merge la întâlnirile de la Palatul Cotroceni la ședințele de strategie națională pe teme economice, anti-COVID sau la CSAT”, au declarat pentru LUMEALIBERA.ro surse din Ministerul de Finanțe.

S-ar putea ca exact acest stil de viață și de comportament în vremuri de pandemie să fie în măsură de a-l feri pe Florin Cîțu de riscul infectării chiar atunci când are alături colegi sau persoane depistate ulterior pozitiv.

Este și cazul deputatului PNL Pavel Popescu, care a anunțat că a fost testat pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Miercuri, la ședința în care liberalii au desemnat propunerea de premier cu care vor merge la Cotroceni, acesta a stat lângă Florin Cîțu.

„Dragi prieteni, am fost confirmat + cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Ultimele săptămâni au fost mai intense din prisma activității mele parlamentare și politice (emisiuni TV, întâlniri). Deși am încercat să respect cu sfințenie regulile de protecție, din păcate, virusul nu iartă. În urma expunerii din toată această perioadă, mi-am făcut preventiv câte un test rapid antigen (fabricat în România) și din păcate, chiar dacă sunt asimptomatic, rezultatul celui de ieri a fost unul pozitiv. Am repetat testul prin unul PCR, care mi-a reconfirmat infectarea. Între ultimul test negativ și cel pozitiv nu am avut contacți direcți pe definiția contactului direct. Voi fi in izolare până pe 23.12”, a scris Pavel Popescu pe pagina lui de Facebook.

 

Sigur că măsurile de precauție luate de Florin Cîțu pentru a nu se infecta cu noul coronavirus nu sunt obligatoriu suficiente. Dar e demonstrat științific că purtarea cu rigurozitate a măștii, aerisirea spațiilor închise și igiena mâinilor reduc spre zero gradul de infectare.

De aceea, sunt șanse mari ca ministrul de Finanțe propus pentru funcția de prim-ministru al coaliției PNL-USRPLUS-UDMR să nu fie infectat, deși a stat lângă deputatul Pavel Popescu.

De moment, Cîțu nu a anunțat dacă și-a făcut un nou test anti-COVID, dar toate cele făcute până acum au fost negative, au declarat pentru LUMEALIBERA.ro aceleași surse.

VEZI ŞI:

Ziua în care UE și-a luat Europa înapoi și AUR a murit deja. Kovesi are cuvântul!

EXCLUSIV. PNL le-a cerut unor lideri locali să dea voturi pentru USRPLUS!

Siegfried Mureșan și Cristian Ghinea anunță revoluția digitală: ”Reformăm și modernizăm România!”