sâmbătă, noiembrie 27

”Evaluarea” făcută de Oana Pellea premierului Cîțu. Cazul baronului PNL Alexe

0
2633

Decizia premierului Florin Cîțu de a-l ”rade” din funcție pe Gelu Puiu, secretar de stat la Ministerul Mediului, a fost primită cu satisfacție de jurnaliștii de investigații și de lideri ai societății civile.

Oana Pellea, actriță și militantă activă pentru protejarea justiției în perioada 2016-2020, a salut implicit pe pagina sa de socializare gestul ferm al șefului Guvernului de a-l ”zbura” din funcție pe omul propulsat de baronul liberal Costel Alexe la vârful Ministerului Mediului.


Artista a distribuit pe facebook postarea jurnaliștilor de la Recorder.ro, care au dezvăluit implicarea lui Gelu Puiu în afaceri cu lemn.

”Premierul Florin Cîțu a anunțat că secretarul de stat Gelu Puiu și-a dat demisia la scurt timp după publicarea dezvăluirilor noastre pe Recorder. Părerea mea e că partidul a decis să nu mai repete gafele majore făcute după materialele noastre anterioare despre politizarea instituțiilor publice. În sfârșit politicienii au înțeles că pur și simplu publicul nu uită atât de repede pe cât și-ar fi dorit ei”, a scris Alex Nedea pe pagina sa – postare redistribuită de Oana Pellea.

 

 

Recorder a difuzat mai multe înregistrări în care Gelu Puiu se lăuda apropiaţilor cum a schimbat peste 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora sigur vor fi descoperite nereguli.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru PNL al Mediului Costel Alexe.

DNA a început urmărirea penală împotriva fostului ministru al mediului, Costel Alexe, după ce a descoperit că acesta ar fi pretins în mod direct, în perioada martie-aprilie 2020 aproximativ 22 de tone de tablă.

În presa locală, au apărut informații că fostul ministru al mediului, Costel Alexe, ar fi primit în cursul anului trecut, 300 de metru cubi de cherestea de cea mai bună calitate.

Lemnul provenea din cantoanele  silvice Dragoșa și Crăci, fiind tăiat ilegal în totalitate, afirmă presa de investigație.

Potrivit ”Ziarului Puterea”, după tăiere, lemnul a fost transportat la sediul firmei SC. TRANS LUKY SRL  din Suceava pentru a fi debitat, ulterior fiind transportat la ”ranch” –ul de la Iași a președintelui CJ Iași, Costel Alexe.

Ce rol a avut Gelu Puiu în afacerea baronului Alexe?

Gelu Puiu, demis din funcție de premierul Cîțu

Afacerea, derulată în vara anului 2020, ar fi fost făcută prin intermediul secretarului de stat de la Ministerul Mediului, Gelu Puiu și al primarului comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin.

Potrivit acelorași surse, primarul Virgil Sagin, i-ar fi cerut la rândul său administratorului SC. TRANS LUKY SRL, Luchian Vasile să se ocupe de comanda fostului ministru liberal, Costel Alexe.

Reamintim faptul că Saghin a fost este implicat și în situația angajării pe poziția de ditamai manager a ”chelneriței” de la Apele Române – Simona Iancu, nepoata soției lui Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldoviței.

O tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei și care spune că a terminat Facultatea de Chimie a fost angajată pe post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad. 

Recorder.ro a dezvăluit cazul, după ce un inginer cu vechime, Gabriel Mustățea, a reclamat că tânăra a fost angajată fără concurs și că nu are niciun fel de experiență în gestionarea inundațiilor.

Simona Iancu (recorder.ro)

Oamenii susțin că Saghin ar fi încercat să o ajute pe nepoata sa prin alianță, fără a se aștepta ca demersul său să capete o asemenea dimensiune.

Reporterii ”News Moldova” l-au contactat pe primarul Virgil Saghindar acesta nu a dorit să ofere un punct de vedere cu privire la ”Afacerea Cheresteaua și Copacii”. 

Leave a reply