sâmbătă, iulie 20

Europa avertizează: vine al doilea val coronavirus. „Virusul circulă mult mai mult decât în ​​ianuarie și februarie”

0
2680

Sosirea unui al doilea val de coronavirusuri este o teorie din ce în ce mai strânsă în rândul experților europeni. Acest lucru a fost confirmat de directorul Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, într-un interviu pentru The Guardian.

„Întrebarea este când va veni și cât de puternic va fi”, a spus Andrea Ammon.

„Virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ​​ianuarie și februarie. Cred că ar trebui să fim realiști. Acesta nu este momentul pentru a vă relaxa complet”, spune Ammon, care subliniază că imunitatea scăzută care se reflectă în țările afectate lasă 85% până la 90% din populație expusă la infectare.

Între timp, majoritatea țărilor europene au început să își relaxeze măsurile. Ammon insistă că, dacă oamenii respectă măsurile de igienă și distanțare, acest al doilea val ar putea fi împiedicat să fie „dezastruos”, deși recunoaște că există puncte care îngreunează respectarea strictă a acestor măsuri.

„Cred că situația începe să se încordeze. Ceea ce vedem este că se complică situaţia economică a întreprinderilor mici și mijlocii, dar și experiența oamenilor, care nu pot exercita toate libertățile pe care le aveau în mod normal: mergem acolo unde ne place, să fim cu cine ne dorim etc. Și aceasta este o schimbare fundamentală în modul nostru de viață”, remarcă el.

În plus, aceste situații de ușurare au generat, în opinia sa, o falsă senzaţie de siguranţă că virusul scade în intensitate şi impact: „Și cu siguranță nu este cazul”.

Până în prezent, pandemia coronavirusului a lăsat peste 328.000 de victime și peste cinci milioane de persoane infectate în întreaga lume, doar Brazilia înregistrând 19.700 de cazuri în bilanțul zilnic al ultimelor 24 de ore, iar Statele Unite au adăugat alte 23.300 de cazuri pozitive, conform ultimului bilanț al Universității Johns Hopkins.

Leave a reply