duminică, martie 26

Erdogan l-a invitat pe omologul rus Vladimir Putin în Turcia

0
355

Într-un interviu la postul de televiziune NTV, preşedintele Erdogan a spus că l-a invitat pe omologul rus Vladimir Putin în Turcia în baza unei propuneri de a găzdui ambele părţi pentru o soluţie diplomatică şi o cale spre pace.

El a adăugat că aşteaptă un răspuns din partea Moscovei.

Erdogan a mai spus că este nevoie de un dialog cuprinzător, care să abordeze unele din preocupările de securitate ale Rusiei, explicându-i-se în acelaşi timp Moscovei că unele din cererile sale nu sunt plauzibile.

„Sper că Rusia nu va recurge la un atac armat sau nu va ocupa Ucraina. Un astfel de pas nu va fi un act înțelept pentru Rusia sau regiune”, a spus Erdogan.

„Repet, suntem gata să facem tot ce este necesar și le-am transmis aceste mesaje președintelui Putin și președintelui (Volodymyr) Zelenski. Cred că ambele țări sunt conștiente de sinceritatea și buna intenție a Turciei„, a spus Erdogan.

Ukraine's Zelensky alleges Russia, top oligarch plotting coup planned for next week | The Times of Israel

VladimirZelensky, președintele  Ucrainei; sursa foto: Timesofisrael.com

Criza ar trebui rezolvată „evitând folosirea forței”, a adăugat el. „Sperăm că inițiativa NATO va avea succes în acest sens”.

Turcia a prezentat pentru prima dată oferta de mediere în noiembrie. Săptămâna trecută, surse diplomatice au declarat că atât Rusia, cât și Ucraina sunt deschise ca Turcia să joace un rol în rezolvarea crizei.

Erdogan a spus că va discuta cu Zelenski în timpul unei vizite pe care o va face în Ucraina la începutul lunii februarie pentru a discuta despre criză și că se va întâlni sau îl va suna în curând pe Putin.

Surse: DIgi24.ro, G4maedia.ro

Leave a reply