Klaus Iohannis salută realegerea lui Erdogan ca președinte al Turciei

Președintele Klaus Iohannis a salutat realegerea în funcția de președinte al Turciei a lui Recep Tayyip Erdogan, cel care a obținut duminică seară un al doilea mandat prezidențial într-un an în care turcii marchează împlinirea unui secol de la instituirea republicii kemaliste.

Felicitări, domnule președinte Erdogan, pentru realegerea dumneavoastră! Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră strânsă, bazată pe parteneriatul strategic dintre țările noastre“, a scris Iohannis, pe Twitter.

 

 

Autoritatea electorală turcă l-a declarat duminică, 28 mai, pe Recep Tayyip Erdoğan învingător al alegerilor care îi vor asigura un nou mandat de cinci ani în fruntea Turciei.

Erdogan, care conduce țara de douăzeci de ani, a obținut 52,1% din voturi, a precizat Yener, în timp ce rivalul său, Kemal Kilicdaroglu, a obținut 47,8%, potrivit rezultatelor preliminare, potrivit caleaeuropeana.

“Singurul câștigător astăzi este Turcia”, a declarat Recep Tayyip Erdoğan, prim-ministru al Turciei între 2003 și 2014 și președinte din 2014 până în prezent.

Pentru victoria sa, Erdogan a fost felicitat și de liderii instituțiilor Uniunii Europene, precum și de lideri occidentali, între care președintele american Joe Biden și cel francez Emmanuel Macron, dar și de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Leave a reply