Dan Barna demontează acum, în direct, planul PSD de la Sectorul 1.
„Au mai jucat o carte disperată azi-noapte pe televiziunile de casă, încercând să prostească bucureștenii, că niște imagini banale firești din activitatea BES 1 sunt dovada unui complot. Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, dar scăparea de PSD și de această mizerie ordinară este o chestiune de viață și de moarte pentru democrație, nu doar în București, ci în România”, a spus Dan Barna, acum câteva minute, într-o conferință de presă alături de Clotilde Armand, câștigătoarea alegerilor la sectorul 1.
Acesta a explicat că imaginile difuzate sunt din seara zilei de luni, de la Biroul Electoral al Sectorului 1, care era în plină activitate, încerca să finalizeze validarea celor 9 secții unde nu se potriveau cheile, iar la acel moment reprezentanții tuturor partidelor erau acolo.
„Ușa din încăperea cu sacii dă exact în biroul electoral, în spațiul unde lucrau toți reprezentanții partidelor. Deci nimeni nu a furat sacii. Domnul care manipula sacii e șoferul lui Tudorache. E personal tehnic la biroul electoral și el a ieșit cu sacii în mână la indicațiile președintelui biroului electoral. Colegii mei care apar în film sunt candidați la Sectorul 1 și au fost invitați de președintele biroului să asiste ca observatori la preluarea sacilor și ducerea lor în cealaltă cameră. Biroul Electoral de Sector, prin președintele său, a decis ca acolo unde nu se închideau cheile să verifice în saci, să numere pe listele de votanți să vadă câte semnături sunt. În al doilea set de imagini, în care sacii sunt readuși, persoana care așază sacii e domnul Gâlcă Mihai Florentin reprezentant în biroul electoral al PPUSL, partidul dlui Voiculescu. Aceasta este fluxul evenimentelor din seara respectivă”, a explicat Dan Barna.
Dan Tudorache, primar în funcție la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat, joi, că, după ce urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anulare votului și reluarea alegerilor.
Tudorache spune că deși tot Biroul Electoral al Sectorului 1 este împânzit de camere, singura cameră care funcționează este acolo unde sunt depozitați sacii.
„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza au fost scoși sacii. Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopții. Atâta timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. Pentru că celelalte săli unde renumărau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Tudorache, citat de Digi 24..
El acuză că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate și că imaginile au fost văzute de reprezentatul PSD doar miercuri noaptea, la televizor, acesta neștiind ce s-a întâmplat în încăperea unde erau depozitate buletinele de vot.
„Atâta timp cât au scos sacul, eu zic că e fraudă. Nu aveau voie. Nici măcar președintele BES-ului nu avea voie. L-am întrebat (pe reprezentantul PSD – n.r.). (…) Reprezentantul meu nu știa. (…) A văzut acele imagini la televizor”, a spus Tudorache.
Potrivit acestuia, PSD va cere Biroului Electoral al Sectorului 1 anularea alegerilor în Capitală, sugerând că în acest fel a fost viciat și votul pentru primarul general.
Citiți cu atenția afirmația de mai sus subliniată cu roșu. Și încercați să o ”traduceți”. Ce ne spune ea, de fapt? Că vedem un plan în desfășurare al PSD pentru a întreține artificial un scandal provocat tocmai de PSD (candidatul prins cu brațul de voturi), cu scopul de a obține repetarea alegerilor.
Dan Tudorache speră astfel că, ajutat și de Pro România, ALDE și alte grupări cu interese în banul de la sectorul 1, să recupereze primăria câștigată legal de Clotilde Armanda, candidata susținută de USRPLUS și PNL.
Imaginile filmate cu intrarea unor persoane în camera cu sacii de voturi, pe care o vântură masiv televiziunile de casă ale PSD, este una perfect normală. Cei aflați în sala respectivă veniseră să ridice sacii cu voturi din 6 secții de votare unde statistica nu bătea pe cheia electorală: cu alte cuvinte, numerele de pe procesul verbal nu se ”pupau” cu cele privind statistica votului, deci trebuia reverificată statistica.
Iar asta nu se putea face decât prin renumărarea voturilor și refacerea tabelelor, ceea ce președintele Biroului Electoral de sector a decis absolut legal.
[…] […]