Energia nucleară și gazul considerate combustibil „verde” de tranziție. Reacții după votul din PE

Parlamentul European a respins miercuri o moțiune de a se opune includerii energiei nucleare și a gazelor ca activități economice durabile din punct de vedere ecologic, transmite biroul de presă al legislativului european, citat de digi24.

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat după votul din Parlamentul European și a scris un mesaj pe twitter, în care subliniează că eforturile constante ale României de a considera gazul și energia nucleară ca parte a decarbonizării progresive a UE.

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat în urma votului din Parlamentul European privind taxonomia, spunând că salut perspectiva implementării actului delegat privind taxonomia începând cu 1 ianuarie 2023. „Investițiile în gaze și energie nucleară rămân parte a tranziției ecologice!”, a scris premierul.

Virgil Popescu, ministrului român al Energiei: „Este o decizie bună, care nu contravine dezideratului Uniunii Europene pentru 2050: emisii zero de gaze cu efect de seră. Dinamica imprevizibilă a crizei energetice pe care o traversăm ne obligă să fim responsabili, să ne folosim de toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a asigura independența și securitatea energetică. Le mulțumesc colegilor europarlamentari pentru că au înțeles importanța votului de astăzi, de care va beneficia țara noastră!”, a scris acesta pe facebook.

Leave a reply