1,4 miliarde de dolari, subvenții acordate de G20 pentru combustibili fosili

0
211

G20 a dat peste 1 miliard de dolari în subvenții pentru combustibilii fosili, în ciuda promisiunilor din Cop26, se arată într-un raport difuzat de The Guardian. Potrivit unui grup de reflecție, banii publici continuă să intre în industrie în ciuda acordului de eliminare treptată a subvențiilor „ineficiente”.

Atunci când sunt arși, combustibilii fosili eliberează poluanți care încălzesc planeta și fac ca fenomenele meteorologice extreme să fie mai violente.

De asemenea, aceștia murdăresc aerul cu toxine care afectează plămânii și alte organe. Oamenii de știință estimează că poluarea aerului cauzată de combustibilii fosili ucide între 1 și 10 milioane de oameni în fiecare an, potrivit stiritvr.

Recent, experți în energie și economiști s-au alăturat corului de voci care pun sub semnul întrebării subvențiile pentru combustibilii fosili. Raportul vine înaintea unei reuniuni a țărilor G20 care va avea loc luna viitoare la Delhi și care ar putea da tonul pentru următoarea mare conferință privind clima, care va avea loc în Emiratele Arabe Unite în noiembrie.

Leave a reply