Emil Boc: ”Ne trebuie un Guvern stabil, cu PNL în centru. E șansa finală a României, după atâția ani de PSD-ism”

2
3046

Emil Boc și Ilie Bolojan sunt poate cei mai prolifici primari din România în materie de performanță politică locală. Dezvoltarea orașelor Cluj-Napoca și Oradea, în mandatele celor doi liberali, este un model de eficiență politică, din care au de câștigat în primul rând cetățenii cotizanți de taxe și impozite, care își văd astfel recompensate eforturile de a susține financiar o administrație locală.

Fost prim-ministru în vremuri foarte dificile pentru România din cauza crizei financiare internaționale, Emil Boc are și experiența acestui tip de a face politică la nivel înalt, acolo unde a dovedit responsabilitate până la capăt, inclusiv cu prețul pierderii mandatului ca urmare a măsurilor nepopulare în economie.

Soarta Guvernului Boc a fost dură mai ales din cauza Guvernului Tăriceanu (2004-2008), care a mărit pensiile în 2008, în plină criză internațională, deși România nu avea bani nici pentru pensiile nemajorate. Pentru a putea aplica măsura (scenariul e același și acum, după ce PSD a majorat pensiile cu 40%, mult mai mult decât Tăriceanu!), Boc a fost nevoit să taie salariile la stat și să mărească TVA, ceea ce a produs, inevitabil, mari nemulțumiri populare și l-a costat, la final, mandatul de premier.

Boc s-a retras la Cluj, a câștigat Primăria și a pornit procesul de modernizare și dezvoltare a ”capitalei” din Ardeal. Acum, el crede că a venit momentul ca experiențele politice ale sale și ale colegilor săi să fie utile României pe o guvernare de Dreapta, care să scoată țara din epoca sărăciei generalizate.

„Aștept ca România să aibă un guvern stabil cu PNL în centru pentru perioada 2020-2024. E șansa finală a României de modernizare, după atâția ani de pesedism, care au ținut țara într-un fel de sărăcie. Eu n-am nimic cu PSD-ul, dar mentalitățile care sunt în spate mă deranjează: practici care țin de a menține oameni în sărăcie, de a acționa împotriva justiției, împotriva statului de drept, de a cultiva la infinit senzația că împărțind plăcinta fără să producem ceva nu poate fi o soluție. Împarți plăcinta, dar la un moment dat se termină”, a spus Boc, într-un interviu la Ziua Live.

”Trebuie să-l înveți pe om să prindă pește, nu să-i dai câte un peștișor în fiecare zi. La un moment dat se termină peștișorul acela. Învață oamenii cum să prindă pește și de unde. Atunci știe el să trăiască. Asta e diferența majoră între PNL și PSD: prin munca pe care fiecare om o face se dezvoltă. Dacă muncești mai mult prinzi pește mai mult, dar dacă muncești mai puțin tot poți să prinzi ceva. Să stai doar cu mâna întinsă la câte un peștișor, iar mâine poate nu-ți mai dă dacă nu e ales cine trebuie la primărie sau Guvern… Atunci omul ce face? Rămâne în sărăcie și nu se poate dezvolta”, a mai precizat primarul din Cluj-Napoca.

”Eu nu spun că sunt îngeri aceștia de la PNL, dar de departe sunt oameni care pun accent pe dezvoltare și sunt mult mai responsabili”, a mai spus fostul premier al României.

2 comments

  1. Un Bunic 14 noiembrie, 2020 at 17:49 Răspunde

    Il respect foarte mult pe omnul Boc, insa, nu si partidul din care face parte, Azi in PNL. se gasesc mai multi PSD’isti, decat au mai ramas in PSD. Asa ca, ..Cu tot regretul . PNL’ul azi este la fel ca si PSD’ul.,si din acest motiv NU TREBUIE sa fie votat NU votam HOTI..si nici partidele, ce le ofera „sanctuar” in fata legi .

Leave a reply